Fotboll och motstånd

Igår tänkte jag sätta mig och se på fotboll; England mot Colombia. Men vad fick jag se? Gula killar som klängde som ryggsäckar på röda killar, gula och röda killar som rullade runt i outsägliga smärtor på gräsmattan, arga röda och gula killar som var arga på en man i svart, vad i hela friden? Urdålig fotboll, om man nu ska kalla spektaklet för det. Nej, fy sjutton så dåligt. Måtte de röda skärpa till sig när de ska spela mot de blå-gula killarna.

Arbetet med altanen fortsätter. Idag har hantverkaren arbetat med takstolarna som sticker ut utanför altanen. Där går inte att bygga någon ställning eller ställa upp en stege. Nej, vi har lagt ett gångplan från ställningen ut över altanräcket.  Den andra sidan har vi lagt fast på ett trädgårdsbord och sedan har Livskamraten och jag tryckt fast gångplanet medan hantverkaren har stått och jobbat på delen utanför räcket. Vi har helt enkelt agerat motstånd.

Vi har även träffats ett gäng Öjen-bor, inte alla, och planerat för den kommande 280-årsfesten, dvs då vi ska fira årets fyra 70-åringar. Många planer har vi. Men för i kväll så gäller enbart Good Karma Hospital, glass och lite nyplockade smultron. Ha en skön kväll!
smultron1

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.