Hemma igen

Ja, så är man hemma igen. Har lämnat den stora staden Bryssel för denna gång. Försökte räkna hur många gånger jag varit där på de 18 år (18!!!!!) jag deltagit i olika nätverk inom affärsgruppen, men kom inte till någon säker siffra. Jag vet i alla fall att jag varit där 2 gånger hittills i år och ska dit i mars igen, men då till ett konferenshotell utanför själva staden.

Mina känslor för staden är; grått, grått, grått, oftast regnigt, inte så mysigt mer än de små gatorna runt Grand Place, kan inte påstå att jag har någon direkt längtan efter att åka dit privat på en weekend-resa direkt. Det skulle möjligen vara för att äta då. Den officella middagen åt vi på Basil & Co, en något annorlunda restaurang men med mycket god mat. Vårt sällskap var enda gästerna där, kanske beroende på att vägen utanför var avstängd pga vägarbete, inte så bra om man vill ha kunder!

Även om maten var god så var middagen inte så där jättetrevlig faktiskt. Övriga deltagare kanske tyckte att det var trevligt, men jag, som ensam kvinna, fann inte samtalsämnena så värst vidare roliga.

Det började redan efter avslutat möte när någon föreslog att vi skulle ta en öl (är man i Belgien så måste man ju smaka deras öl). Jag tänkte naturligtvis följa med, men så dök ordet "sauna" upp och då gick jag upp på mitt rum istället. Om jag kunde räkna alla de gånger jag fått "gå för mig själv" medan mina kollegor bastat! Visst kan jag gå med och basta, men jag vill faktiskt inte basta med ett gäng herrar, så jag har bara mig själv att skylla……

Eftersom Milan spelade mot Arsenal så kom sedan middagens samtal att handla väldigt mycket om fotboll. Ett ämne som jag inte kan speciellt mycket om, så mina bidrag till konversationen kunde man räkna på ena handens fingrar. Jag var inte ensam utan även ett par av de manliga kollegorna satt tysta medan holländarna och italienarna pratade på. Sådant får man ta när man jobbar i en mansdominerad bransch! Tur att de är bra att jobba med för övrigt.

Denna gång hann vi i alla fall äta en belgisk våffla. Kolla urvalet:

Så gott! Så sött! Så sliskigt! till lunch!

En idé för vardagsrummet plockade jag med mig, nämligen att (kanske) belysa TV:n lite mer. Jag tog en bild så ska jag fundera mer på om detta kan vara något att ta efter;

I kväll ska det bli skönt att få vara hemma, äta lite gott och bara slappa i soffan. Jag önskar er alla en trevlig helg!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.