Vattenbad

Såg ni Ernst igår? Han talade om att smälta choklad i vattenbad och vikten av att det inte kom för mycket ånga, eller rentav vatten, i chokladen. Det skulle inte alls bli bra menade han. Så rätt han hade! Medan jag var iväg på ridningen med lilla L så skulle våra inneboenden göra fudge. När jag kom hem, lagom till Ernsts program, så doftade det härligt av glögg. Men något fattades; smakprovet på fudge. På min fråga om var fudgen var så menade de att den inte hade stelnat ännu, så vi fick ta pepparkakor till glöggen istället. Så tittade vi på Ernst och hade det mysigt.

Idag föreslog jag att vi skulle ta en liten fudge-bit som efterrätt och då kom det: ”vi visste inte vad vattenbad var” så de hade smält chokladen på något annat sätt (jag frågade inte hur). Under Ernsts program så fick de klart för sig vilket fel de hade gjort. Fudgen stod nu i frysen och jag hämtade upp lite, skrapade upp det på en tallrik och tog fram fyra skedar.
IMG_20161216_170842
Så här kan det se ut, inte riktigt den härliga kolasmet vi förväntat oss….. men den blir nog jättebra att äta till vaniljglass! Nu vet de i alla fall vad vattenbad innebär!

Himlen har varit märklig de senaste dagarna:
IMG_20161216_144348 IMG_20161215_190038

Trevlig helg önskar jag er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.