Väntan på Alex

Läser i tidningen att stormen Alex väntas komma över oss natten till tisdagen. I väntan på det så regnar det. I morse stängde jag av larmet när det började pipa, medvetet i avsikt att sova vidare. Hur tråkig början på den nya dagen är inte det? Inte sovmorgonen utan det stadiga strilandet av regn. Som om inte allt var tillräckligt blött redan. Den ständiga dimman har ju hållit allt genomblött flera dagar, veckor.

Nåja, jag ska ta mig ut till biblioteket där jag har reserverat en bok ”Pyttelitet pyssel”. Få se om det kan finnas något roligt att pyssla med. Igår rensade jag ut en låda med gamla videoband av typen VHS. Skönt. I lådan hittade jag två CD:ar där jag fört över materialet från de gamla banden. Jag som trodde att de kommit bort. Så jag kunde titta på en CD om 1989-90. Mamma som stökade i sitt kök, pappa som hoppade studsmatta, syrran som var med och firade en födelsedag. För att inte tala om filmen från Gran Canaria, dagarna med häst och vagn i Orsa Finnmark, dottern med vår gamla hund, sonen som agerade Hacke Hackspett framför kameran när han inte spelade bordtennis, badminton, hoppade rep med mig. Min vackre Livskamrat och jag som var riktigt fin i bikini. Ja, det var tider det. Nu har jag en CD till att titta på idag. Dessutom tittade jag på filmen från våra två första vägfester och milde tid, så livat och roligt det var.

Med tanke på de två filmerna så känns det som att vi gjort och upplevt en hel del i våra dagar. Inte dumt. Det är nog inte så tråkigt med några regniga dagar. Jag får börja städa upp i gästrummet för vi får gäster till helgen. Två underbara, mindre människor som ska vara med oss. Ser fram emot det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.