Regnet öser ner

Jag fick en gåva igår, en julkorg och en flaska vin. Så trevligt och överraskande. Det var från grannarna som jag gjort släktforskningen åt. Jag hade ju sagt att jag inte ville ha något för att jag forskat åt dem, det tycker jag ju bara är roligt. Men jag tror att när de visade det för sina släktingar så ville de ge mig något. Jag blev glad i alla fall och igår kväll så åt vi upp allt godis som var i förpackningen. Så kan det gå.


Gårdagen ägnades åt att elda ris. Det regnade inte och blåste inte så det var en perfekt dag för det, frånsett då att det var så fuktigt och blött. Jag hade hoppats att kunna elda upp allt som ligger mot våra nya unga grannar, däribland ett av deras träd, men det tog sådan tid med eldningen pga fukten. Röken låg tät och jag fick vänta för att eldslågor skulle flamma upp innan jag kunde lägga på mer så tyvärr finns det ännu ris kvar på den sidan av tomten. Men vi har rensat fint på grannarnas tomt. Vår tanke är att de kanske vill komma hit på vårvintern och sitta nere vid sjön, elda och grilla så därför har vi rensat bort allt som ligger på deras tomt. Man ska vara rädd om sina nya unga grannar.

Men idag regnar det så det blir ingen eldning. Nu hoppas jag bara att det kommer lite snö så vi får en vit lucia. Fortsätt att sköta om er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.