Hållbart i praktiken!

Projektet på Liljaskolan med helt vegetarisk meny har fått många positiva kommentarer. Även en del inte lika uppskattande elever har gjort sin röst hörd. Men det är kanske ändå hos de mest negativa som den största vinsten med projektet har varit. Omställningen till ett hållbart samhälle kräver att vi alla utmanar våra tankesätt. Att vi blir medvetna om alternativ som inte bara leder till en uthålligare värld utan också en rikare. Denna tankemässiga omställning ska vi ha respekt för. I slutändan sker ändå våra val på individnivå och ju mer vi är medvetna om desto lättare blir det att välja rätt. Nästa vecka återkommer den ickevegetariska menyn igen på Liljaskolan. Kanske är det då någon som tar lite mindre kött på sin tallrik, och lite mer grönt. I så fall finns det många vinnare, idag och i framtiden. 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.