Spara energi för Ukraina!

Att använda energi effektivare är bra för miljö, klimat och plånbok. Om inget av detta räcker som motivation så är ett effektivare energianvändande också en indirekt hjälp till Ukraina.

Vårt allt vidare energisystem genomgår ett paradigmskifte. I och med de sammankopplade elsystemen i Europa så ger minskad elförbrukning i Sverige ett minskat beroende av rysk gas. Så har ni inte sett över hur ni kan minska er egen förbrukning så gör det. Vi exporterar redan mycket el men ju mer vi kan exportera till mellaneuropa desto mindre blir det i krigskassan för Putin.

Att m, sd och kd skar bort pengar till energieffektiviseringar ur statsbudgeten är nu extra olyckligt, och att så mycket havsbaserad vindkraft i södra Sverige stoppas av moderatledda kommuner är också bekymmersamt, men var och en av oss kan ändå försöka göra lite mer för att använda vår energi lite effektivare, såväl för miljö som för demokrati.

Skänk pengar till de organisationer som stöttar Ukrainas folk och krigets flyktingar. Ställ upp för de flyktingar som behöver hjälp. Höj din röst då tillfälle ges, och spara energi om du kan.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.