Nån skämta med oss Aprillo

Har nu gått med Nicco, så här ser det ut på vändplanen i slutet av Näckrosvägen:

Och jag lovar, djupet på det här vattnet är inte bara nån decimeter, jag betvivlar att man ens går torrskodd med gummistövlar som bara når halvvägs upp till knäna, nä, grodmansdräkt eller nåt, är vad som rekommenderas.

Sen har vi gång och cykeltunneln under Vännäsvägen, den ser ut så här, just nu:

Inte så mycket vatten för tillfället men ni kan ju gissa hur det brukar se ut efter några timmar i plusgrader. Då får man försöka hålla sig så långt upp på kanten som bara möjligt. Vad som är ett riktigt skämt är deras placering av brunnar. Det finns fyra stycken men ingen i mitten, där allt vatten samlas, dom ligger längst upp till höger och vänster, utanför tunneln. Jag fattar inte hur dom kan vara till någon nytta???

Och ännu ett skämt är väl vattenansamlingen på Näckrosvägen, så där ser det ut och har sett ut i minst 17 år, varje vår, är det inte dags att man åtgärder detta nu eller ska man bara strunta i det? Ni kan ju också tänka er hur det ser ut på kvällarna då det blir minusgrader, värsta puckelpist banan runt vändplanen.

Jo, jag vet, dessa två ställen är inte dom enda i Umeå som ser ut så här. Men jag vet inte om det är någon större tröst :-), att vi alla sitter i samma båt, menar jag, för båt hade ju kanske varit önskvärt, såna här dagar.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Bedrövligt alltså! Svärmor var så upprörd över snöröjningen här i Ume igår. I Gällivare är det helt annat trots alla snömassor. Och snöröjer de inte ordentligt så blir det ju ofantliga mängder slask o vatten 🙁 Usch.. bäst att köpa vadarstövlar haha.. Glad påsk!! 😀

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Helena Nilsson Springare (2010-04-01 12:00)
    Ändå tycker jag att det sett så bra ut på gångvägarna, inte så mycket snö utan ren asfalt. Dom har nog skrapat bra på sina ställen men på andra verkar det hopplöst. Stövlar hade jag nog föredragit om dom inte var så j-kla osköna att promenera i, mina fötter fixar inte det. Glad Påsk till er med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.