Kallrostat eller blekmjukrostad?

 

Vi åkte till Gräsmyr och lämnade in generatorn till bussen, igår. Killen var inte hemma men skulle höra av sig så fort han kollat på den. Han ringde upp efter att par timmar, den gick inte att laga utan hade kortslutits. Men han hade en annan generator som vi kunde få köpa om vi ville, 2250:- *tjitjing*. (ha, hörde ni ljudet? *tjitjing* samma ljud som låter i brevlådan hos alla pensionärer, en gång i månaden då pensionen dimper ner i brevlådan i ett guldkuvert…eller hur det nu var).
 
Nå, vi åkte i alla fall tillbaka dit och införskaffade den nya generatorn, och jag bestämde mig för att skippa Sundsvalls tävlingen och istället lägga pengarna som tävlingen kostar på att bussen förhoppningsvis ska ha laddning då vi åker upp till Piteå. Så igår kväll tillbringade Åke all tid ute i bussen:
 
Den här generatorn är mindre och det skulle vara lite knökigt att få dit den, sa killen i Gräsmyr, men det ska gå.
 
Nu kommer jag till delen om den kallrostade mackan. Vi satt och åt gemensam frukost, det har inte hänt varje dag under sommarlovet att Nicco har varit uppe vid den tiden, och därför har kunnat sitta med oss, men den här morgonen så var hon på plats.
 
Jag rostade mackor och själv vill jag ha dom välrostade och knapriga, nu hade jag gjort några och dom var ju givetvis ”brända” i hennes ögon, samt kalla, alltså kallrostade 🙂
 
Jag stoppade i ett par till och poppade upp dom efter en liten stund och sa till henne att egentligen begriper jag inte varför jag ens ska stoppa ner dom i brödrosten, det räcker ju med att visa mackan för rosten. Nä, det höll hon inte med om och nu skulle det klagas på att mackan var alldeles för lite rostad, arrrghhh, sa hon, jag blir bländad av mackan, så lite rostad är den. Dessutom, sa hon, så fladdrar den när man rör den så den är alldeles för lite rostad. Så det blev en blekmjukrostad macka för hennes del.
 
När jag nu skriver om brödrosten så kommer jag ihåg då vi var nere i Järlåsa och Theresé skulle värma nutella i micron, för att få den mjukare innan hon skulle bre ut den på tårtan, hon stoppade in hela glasburken och det blixtrade och small i micron, förmodligen var det lite metall kvar runt öppningen. Då sa jag, att det där borde väl vara ett effektivt sätt att sätta dit alla flygplanskapare, om alla passagerarna får gå in i en jätte micro och dom har någon metall på sig så…ja, då fattar man vad som händer, eller hur?
 
Nä, idag är Åke tillbaka på jobbet efter sin semester och själv ska jag nu låta saker och ting gå tillbaka till dom gamla rutinerna så strax ska jag bege mig ut på en runda runt umestan, kan vara skönt att gå tidigt också innan det blir för varmt. Önskar er en bra dag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  Jag tror inte att din flygplats idé skulle va så bra… Kroppen består av så mycket vatten, så vi skulle kokas inombords, bokstavligt, om man skulle gå igenom en micro. Microvågor är ju en slags strålning, och är farlig precis som solstrålar och radioaktiv strålning. (Dock kanska bara om man är i micron) Microvågor tar sig heller inte så långt…

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2010-08-16 09:59)
  Du ska inte ta mina teorier så allvarligt…fast det tror jag inte heller att du gör, ingen, faktiskt, kanske. Men det hade varit tjilligt åt kaparna om det hade funkat, synd bara om alla som glömt bort att dom hade nycklar i fickorna, etc.

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Sören Andersson Eksjö (2010-08-16 20:01)
  Haha, jo vi har nog skrattat en del åt dina berättelser också, nu senast, den om den ”stooora” fisken som höll på dra ner dig i älven. Funderar om jag ska blogga om den…*klurar*
  Vi satt ett helt gäng ute på gräsmattan idag, och jag törs nästan lova att många av dom kommer att sitta där imorgon med, så jag ska hälsa dom alla så gott från Eksjö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten