Pansarvagnen gjorde en burnout

 

Åke berättade just sin knäppa dröm, det var om en häst, cigarett tändare, en försvunnen get, varmkorv och en pansarvagn utan mattor som gjorde en burnout, jojomensan.
 
Jag däremot drömde om ett reportage som gjorts i en tidning, det var en redaktör för en typ av hus och hem tidning som visade det allra senaste på marknaden. Något för alla som har en pool hemma. Man skulle strö ut vita ”snöflingor” i poolen så sjönk dom sakta ner till botten, ni vet, precis som såna där grejer man har till jul, en kula man skakar och då blir det snöstorm i kulan. Sen Kunde man, om man ville, återanvända dessa flingor, då skulle man bara simma runt i poolen så skulle flingorna stiga upp till ytan, och då var det bara att blåsa ihop dom till ena hörnet av bassängen och sedan plocka upp dom med en håv. Oooh så smart!
 
Undrar om denna dröm symboliserar en vanlig dag i vårt liv. Man stiger upp, det är lugnt sedan händer saker så det sprider sig som ringar på vattnet och på slutet av dagen knyter man ihop säcken och man har allt under kontroll, ja, vem vet?
 
Jag hämtade upp gänget på Näckrosvägen och vi drog iväg till Vännäs, jag köpte en liten ugnsform och två böcker, dom andra, ögon shoppade bara. Nog är det stort där, alltid. Sen åkte vi hem hit och jag bjöd på kaffe.
 
Jag åkte sedan till myrorna och köpte ytterligare tre böcker, men dom var inte till mig utan jag gav dom till Nicco, så hon fick sig några ”bussböcker”. Och sedan handlade jag lite på Willys. Grått hela dagen fram tills jag satt i bilen, på väg hem, då vart det så varmt så man höll på få dåndimpen, hem och torkade av utemöblerna så man fick sätta sig ute en stund, innan middags dags.
 
Vi, dvs. Åke, har ringt till bredbandsbolaget och sagt ifrån sig allting som vi hade med dom att göra, han underströk också att allt skulle bort. Det gick fint, vi fick till och med bekräftelse på det under förra veckan, och i förrgår damp det ner ett nytt brev från dom, med inledningstexten, och jag citerar: Hej! Just du är viktig för oss! Som tack för att du är kund vill vi därför ge dig en present…blablabla *suck*
 
Nä, nu ska vi göra oss i ordning för dagens tripp till Rödåsel, samling halv elva utanför klubben, till er som ska med eller bara komma för att titta på bilarna, adressen är Spårvägen 6. Önskar er alla en bra dag! Bilder från trippen kommer förmodligen att läggas ut senare idag.
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten