Färdigväntat

 

För elva dagar sedan fick jag två små vaglar i vänster öga…inget ovanligt. Efter någon dag blev ögat alldeles knallrött, varmt, irriterat och jag blev dessutom extremt ljuskänslig. På tisdagen åkte jag på apoteket och investerade i en ögonsalva mot ögoninflammation och på tre dagar hade det mesta av det elakt röda, försvunnit, men däremot upptäckte jag då en skarv eller vad man ska kalla det, på hornhinnan.
Det känns ungefär som om man har tio ögonfransar som ligger i ögat och skaver, och emellanåt svider det som när man skurit i en gammal lök, och man kan inte annat än knipa ihop ögat och det rinner tårar.
Nå, så jag ringde då Carema hälsocentral, igår och fick komma dit på eftermiddagen. Läkaren tittar i ögat och säger att det ser ut som några cystor och vi går iväg för att han ska skriva ut en remiss upp på ögon.
Han kikar på min gamla journal och ser att jag varit upp dit för ett år sedan. Ja, det vet jag ju, det var ju då jag helt plötsligt fick så dålig syn att jag inte kunde läsa dom fem understa raderna trots att jag hade glasögon på mig, och då sa dom att synen var påverkad av att jag hade haft en stor vagel som tyngde ner ögonlocket och därmed bildades det ärr på hinnan, något som skulle försvinna, och det gjorde det. Jag återfick dessutom min ”vanliga” syn.
Alltså, hade han skickat upp mig dit, i onödan. Aha sa han, då ändrar det på hela saken. Du fick utskriven en salva som du då använde, du får prova samma salva nu och se vad som händer. Jamen det var ju mot vaglarna sa jag, jag har ingen vagel i ögat nu, eller menar du att det är en vagel som sitter där på hornhinnan. Njae, men du kan ha en vagel någon annanstans som irriterar. Mm, dessutom tycker jag att du ska gå till optikern, för du har samma syn nu, på vänster öga som då. Hm, *funderar*, salvan kanske hjälper mot fotsvamp då också, eller om man har en vagel i det andra ögat???
Men hallå, jag går väl inte till en optiker, då jag har ett synfel som beror på en skada i ögat, jag är ju inte dum heller. Felet jag har idag, är inte heller samma fel som jag hade då, jag hade inget veck på hornhinnan, eller hur? Nämen, nu får du prova salvan och jag tycker ändå att du ska gå till en optiker.
Jag säger surt, att jag kan visst gå till en optiker, men det gör jag inte så länge jag har det här i ögat. Och nu blir Maria tjurig, hade min moster levat hade hon sagt att det där är typiskt Lundströmmarna (min pappa heter ju Lundström i efternamn) och hade min farmor levat hade hon sagt att det är typiskt Hällstenarna.
Näpp, nu tänker Maria inte göra något alls, utom att använda salvan, jag säger inget om det, det kan ju funka, och ploppar ögat ut så ska jag skicka det till läkaren i ett kuvert och skriva att det hjälpte inte med att gå till en optiker.
Det som retar mig mest, är att han inte skriver en remiss för att han inte vill få bannor av att ha skickat upp någon i onödan, det har han ju nu råkat göra en gång förut. Med andra ord, om jag hade kommit dit med plågsamma hjärtsmärtor, och han hade ringt ambulans i tron att jag hade en hjärtinfarkt, och sedan visade det sig att smärtorna berodde på något galet jag hade ätit, så hade han, nästa gång, inte ringt ambulans…utan då hade han läst min gamla journal och sagt att nu får du gå hem och ta en samarin istället…typ.
Så, nu har jag fått detta ur systemet, och jag överväger nu att byta läkare, vet inte om jag har så stort förtroende för en som gissar och tror och inte kan förklara på ett vettigt sätt.
Idag har jag tid hos tandläkaren, men så roligt. Det är tur att man kan roa sig, eller hur. Javisst ja, sedan är det ordlös onsdag, jag har inte hunnit titta på dagens tema, ska göra det nu. Ha det gott!
 
Etiketter: , , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Jan A

    Hello! Jag skulle ringa ögonmottagningen direkt, hornhinnan är inget att leka med. För övrigt ska jag ha ”roligt” i morgon, med min tandläkare..

  2. Fru Karlsson

    Men för jösse namn, ring ögonmottagningen med detsamma! Angående vagel i ögonkanten så finns det en bra men lite halväcklig gammal men väl beprövad metod för att snabbt bli av med dem. Smeta lite öronvax på den, helst direkt på morgonen, jo det fungerar faktiskt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.