Folka vs Buss

 

Jag träffade min kusins mamma, då jag skulle upp på ögon. Så vi pratade en stund, därutanför. Hon fick höra att vi har en buss…en stor buss…med plats för bil därbak, det tyckte hon var häftigt.
Då undrade hon om jag kom ihåg folkabussen dom hade haft, den var inredd med sängar osv. Jo, det gjorde jag, jag hart för mig att jag och kusin Anna skulle sova över i den någon natt, men om vi gjorde det, har jag glömt.
Däremot hade ju jag och Åke en gul folkabuss då Theresé var liten. Den har jag skrivit om förut, många resor och många händelser. Dom har Nicco fått berättade för sig, säkert otaliga gånger. Men hon hade inte sett en folkabuss i verkliga livet, förrän hon var runt 8 år.
Jag stod på balkongen och se, där borta på vägen kom en folkabuss körande, titta Nicco, där har du en sån där buss som vi hade då Theresé var lite, sa jag och pekade på den.
-Hahaa…vilken löjlig buss, sa hon. Och gick in, inte alls imponerad, snarare snopen över att vi hade haft något så töntigt litet.
Ja, jag kan förstå henne, hon har ju haft vanan av 12-13 meters bussar sedan hon var ett år, och att jämföra en sån med en folka är inte riktigt samma sak.
Idag ska man nog bara njuta av dagen, tror jag och ikväll är vi bortbjudna på middag, inte tokigt alls. Önskar er alla en fin lördag!
Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.