Kung fu fighting

 

Men var det då fredag… igen, jo, det var det. Min bästa dag, i veckan, fråga mig inte varför. Kan ju ha att göra med att man klarat av ytterligare en vecka och att man snart gör helg.
Vi tog det bara lugnt på jobbet igår, med en promenad upp på centrum, det kändes fullt tillräckligt med tanke på hur det är i min hals, fy tusan, (skrev hon och kraxade våldsamt).
Jag har bokat in Åke på en hälsoundersökning, något han måste göra för att få behålla behörigheten på hans lastbils körkort. Jag vet inte hur ofta dom gör detta men säkert med några få års mellanrum, och det kan ju vara bra. Jag skrev specifikt och bad om en tid, sent på dagen eftersom han kör till Vindeln varje dag…
Det funkade ju jättebra, han fick en tid klockan 13.00. Undrar just varför man kan skriva in saker under övrigt, då det ändå aldrig görs som man vill? Dessutom skulle dom ha 750:-/halvtimme, har ni hört va. Och vad händer om undersökningen är klar på 20 minuter, blir det billigare då, och om det drar över fem minuter, hm. Ja, med den erfarenhet vi nu har av vad vi alltid åker på, så tillåt mig tvivla på att det blir billigare.
Just nu spelas ”Everybody was kung fu fighting” på radio Umeå, jag har alltid gillat den här låten, men den får mig också att se en svartklädd ninja som ramlar ner från ett träd, platt på magen, i en park i England någonstans, ett par som är ute och går, stannar upp och tittar på ninjan som plötsligt reser sig upp och springer och gömmer sig bakom ett träd samtidigt som han vevar på med sina armar.
 
Det var ett sånt där ”dolda” kameran program som det där visades i. Haha… faktiskt rätt så kul, och jag undrar mest vad det där paret tänkte.
Och med dom orden lämnar jag er åt era fredags nöjen och hoppas dom blir lika roliga som ni hade tänkt er.
Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

 1. Annika Collén

  Eftersom Maria är världens bästa och skriver så lättsamt och bra så läser många hennes blogg. Jag har bett henne några gånger att få ut det jag vill säga men hon säger alltid starta en egen blogg! Två halvhjärtade försök utan framgång behöver jag för att veta att kontinuitet är inget för mig. Nu tänkte jag fuska och skriva av mig lite hos henne om hon godkänner det vi har inte alltid samma åsikt om allt….

  1 varför avverkar man inte en tredjedel av gammliaskogen och andra grönområden medan träden är värdefulla ger ungdomarna sommarjobb med plantering en sak som stärkt många norrlänningars ryggar och psyke(myggen). Ge pengarna till sjukvården så att samma förutsättningar gäller för all vart vi än bor i Sverige. Alla partier har vård skola och omsorg som grundsten varför märker vi inte det?

  2 varför måste det vara så mycket socker i allt gluten bröd 72gr per 100 många ”vanliga” bröd är sockerfria eller har 3gr och ändå är goda. För att man har gluten behöver man väl inte dessutom äta ohälsosamt? Hallo semper m.fl

  3 varför finns det inte fler papperskorgar och hundbajslådor? Inför 2014 borde vi bli renare. Istället för att bekosta utställningar där barnen ritar och deras verk bara är för en viss tid låt dem designa och färgsätta soptunnor, papperskorgar, hundbajs tunnor, offentliga toaletter mm. Det skulle ge dem varaktiga verk, glädja generationer, skapa delaktighet i samhället och jag är säker att med fler tunnor mm fick någon eller några jobb, folk skulle ha någonstans att kasta sitt skräp och vi skulle lära en generation att hålla rent. Kanske tom bygga källsortering på en gång inför ett nytt dåvamyran som inte tar 4 tons skopor med färdigblandad kompott utan som verkligen återanvänder och tillverkar nytt.

  4 varför byggs det inte maskiner som trots att man kör i mitten på gångbanan sandar, saltar hälften så att man får sparka,,,,norrländsk underbar specialitet som vore något att visa upp 2014. (arbetstillfällen ny/a fabrik/er) Borde inte vara svårt…..

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Annika Collén (2012-04-13 09:02)
  Men givetvis att jag godkänner det du skriver… se, det var ju inte så svårt Annika, du kan ju skriva 🙂 Och ibland ganska (men bara ganska) så vettigt också, haha.

 3. Tina

  Hej!
  Läser Annika Colléns kommentar och punkt tre…Nu ska det ju plockas bort och minskas ner på dylik service i Umeå, har jag läst nånstans…:(

  Har även läst en intervju av en uska här i stan. Mycket bra. I Umeå tidning, tror jag det var.

  I nästa nummer var det en intervju med socnämndens ordf. Där efterfrågades ett svar på Vad Göra för att få personalen att orka, att stanna kvar, inom äldreomsorgen?

  Ordf. sa det jag alltid har sagt sedan jag började jobba inom vården 1987; höj status på golvarbetarna inom vård/omsorg! Ska det va så jä-la svårt!?

  Se personalen, låt de som jobbar komma till tals, se till att cheferna vet vad de sysslar med, fortbildningar, uppföljningar osv osv…Man kan göra mycket utan att det kostar skjortan, som tex se till att ha lämplig chef och arbetsledare.

  Har även läst att kommuner valde att byta namn på Demensboende till äldreboende…Varför? För att det blev statligt bestämt hur ett Demensboende skulle se ut och fungera. Men byt namn på skiten, så behöver man ju inte följa det nya reglementet.
  Så dåligt!

  Jag har haft äran att få arbeta några månader på ett boende för äldre som även var dementa, så jag har fått en glimt av hur otroligt fint och värdigt det kan fungera. Det var i Östersund. Men boendet blev ju för dyrt, och lades ner…SUCK…

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Det är mycket som är bedrövligt och värre kommer det säket att bli också… usch!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.