Plock int´ undan trudjen, he kom säkert mer!

 

Rubrikerna i tidningen är allt som oftast: Nu kommer det mer snö! Nu har det snöat! Snön vräker ner! Bytet av vinterdäcks, vara eller inte vara osv. Ny rubrik från mig: Plock int´ undan trudjen, he kom säkert mer!
Är det inte likadant då man ser på vädret, och dom börjar med att tala om hur dagens väder varit. Vet man inte det redan? Precis som vi alla vet att bara för att man börjar skymta gräsmattan och asfalten tinar fram, så kommer det obönhörligen att snöa igen, så är det vartenda år, så vi kan inte bli förvånade.
1:a maj däremot, är sig allt som oftast, lik, någon snöhög lite varstans, småkyligt på kvällssidan, men annars rätt så bart. Och där ser man verkligen en skillnad om man tänker på hur det faktiskt såg ut till 1:a maj, då man var liten.
Mina föräldrar har ett kort på mig, iklädd vinteroverall, gissningsvis i 7 års åldern, och vi står i djupsnön uppe i Malå och ser på 1:a maj brasan som pappa ordnat ihop utanför storstugan. Där skymtades minsann inte ett endaste grässtrå.
Nu vet jag att vi också sa, att sommaren alltid kom någon vecka senare, däruppe, idag vet jag inte om det stämmer längre, vi ligger nog rätt så likt till i väderförhållandena, med mera.
Någon har berättat, undrar just om det var Jan B, att dom firade 1:a maj på Gammlia, för många många år sedan och där fick dom plumsa i snön för att ta sig fram till elden.  Så visst kan man ana en viss förskjutning eller rättare sagt tidigareläggning då det gäller våra årstider. Ja, förskjutning då vi väntar på snön till jul och tidigareläggning av krattning av gräsmatta etc.
Nå, en sak vet vi säkert, den här snön blir då inte långvarig och snösläden ställer vi inte bort, riktigt än… men snart så 🙂 Önskar er alla en fin onsdag!
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Jan A

    Våran vaktmästare hade burit bort snöskyfflarna, så vi slapp skotta i morse 🙂
    Ha en bra dag du oxo!

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Svar till Jan A (2012-04-18 08:07)
    Hahaa… då hade han för bråttom och det blev mest synd om honom, för som sagt, annars hade ju ni skottat undan framför ingången. Själv sitter jag och sammlar mod inför snöskottningen här utanför. ps. har ni inte funderat på att komma på pubaftonen på fredag? Kom igen nu, peppa varandra och gör det 🙂 ds.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.