Fem kors i taket!!!!

 

Man kan inte tycka om alla… jag vet, det är så, och man behöver ju inte göra det heller, ingen är ju tvingad till det. Förhoppningsvis kan man också undvika att måsta vistas på samma ställen med en man tycker mindre bra om, eller hur?
Eller så kan man försöka hjälpa en annan människa som har problem att komma överens med en tredje part genom att… rita kors i taket. Eller hur det nu var, haha.
Det är så att både Niccolina och Theresé, gick en gång i tiden på miniorerna, en dag i veckan, i kyrkan, och igår, då vi satt vid middagsbordet kom en ur personalen gående. Nicco berättade då att det finns fem kors, ritade i taket i kyrkan.
Ehh, ok? Sa jag och såg lätt konfunderad ut. Jo, det var nämligen så att varje gång Theresé och Carro, inte bråkade, så ritade Birgitta (ledaren) ett kors i taket. Och dessa kors fanns kvar då Nicco började där, X antal efter Theresé slutat i kyrkan. Undrar just om dom finns kvar idag också 🙂
Då berättade jag om min farmors köksbord, det hade också en historia nedpräntad. Det började redan då min pappa var liten och med fem barn runt köksbordet så var det kanske inte alltid så lugnt och fridfullt då dom skulle äta.
Min farmor, införde då en ny grej, varje gång dom skötte sig exemplariskt och åt upp maten, så kröp hon ner på knä, kravlade sig under bordet och skrev upp datum och händelsen under bordsskivan. Detta var tydligen effektivt, om det nu berodde på att dom tyckte det var kul att se morsan krypa under bordet eller om det var roligt att få sitt namn skrivet, förtäljer inte historien.
Detta fick även Theresé uppleva, då hon var liten, men då var det inte för att hon inte skötte sig vid middagsbordet, utan farmor antecknade då hon var duktig och åt upp all mat. Idag tror jag inte att bordet lever kvar, det är några år sedan min farmor och farfar dog, och bordet har nog även det, fått vandra vidare. Synd, det var ju nästan som en större dagbok.
Önskar er alla en fin onsdag!
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Theresé Hällsten

  Näe, de var jag och Camilla som skulle klara av en dag utan att reta varandra. Det var jag som föreslog korsen i taket, och berättade historien om just bordet. När jag träffade Birgitta i kyrkan senast så fick jag se själv att de var kvar under utskärningen i taket som skulle föreställa någon utsmyckning. Ja, inte i själva kyrkan, utan i ”uppehållsrummet”. Fem X blev det innan vi blev för stora för barnleksakerna och fick flytta ner i källaren. Där fanns inte samma plattor i taket så Birgitta la ner traditionen.
  Kanske blir något för framtida arkeologer att fundera över =)

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Theresé Hällsten (2012-04-25 09:03)
  Hahaa… jamen då var det bara namnet som var fel, och att retas är ju lite annars än att bråka. Japp, det skulle vara kul att få höra, vad som skulle sägas i framtiden, hm…

 3. Helena Nilsson Springare

  Men fasn va läckert! Det där ska jag börja med tror jag… för jag ska ju liks bli farmor en vacker dag så det där ska jag anamma så att jag får stanna kvar som lite text under bordet när jag inte finns längre (Måtte de behålla bordet som jag slipat och målat och slitit med.. Annars ska jag SPÖKA!!)

  😀

 4. Maria Lundmark Hällsten

  Svar till Helena Nilsson Springare (2012-04-26 11:19)
  Hahaa… ja det tycker jag du ska göra, en ny tradition skapas och mycket kul blir det ju framöver då barn blir vuxna, och får krypa ner på golvet och läsa vad som skrevs 🙂 Men du måste börja med att skriva att bordet ska behållas, annars…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten