Dom var laddade till tusen

Nu var denna vistelse över, vi har lyssnat på regnsmatter mot busstaket I natt, och idag är det grått, det vill säga perfekt bussväder. Vårt första stopp blir på IKEA i Gävle, där jag ska kika på ett sminkbord till Nicco.

Apropå regn och ruskväder… i Tierp, då åskan drog in över banan, fick vi oss ett gott skratt. Inge kom förbi där vi satt och pekade på hans fru (tror jag), kolla in hennes hår:

050

Här kan vi snacka statisk elektricitet, det lustiga var att jag, kvällen innan, undrade jag varför mitt hår var så statiskt… det brukar det vara då det är vinter och kallt. Kanske låg åska i luften redan då?

Nå, jag gick på andra sidan markisen och tittade på alla människor som i regnet som drog in, flydde från banan, och hälften av allihop som kom småspringande, hade håret på samma sätt, ståendes rätt upp. Är man laddad då eller? Några minuter senare kom första blixten och sekunden efter smällen.

Två småkillar med kortklippt hår hade exakt samma fjong på luggen, som stod rätt ut, hahaa… såg för härligt ut. Men man kan ju undra om det är så bra att vistas ute då det är så där, hm…att man inte  ska springa, vet jag då i alla fall, blixten drar sig till det som rör sig, så man ska gå, lugnt och beskedligt och söka skydd.

Jag, Theresé och Sally var på en antik/loppis affär i Grillby, på torsdagen då vi skulle åka till Tierp, och jag kunde inte låta bli att köpa en liten gris som ska stå bakom Winstones hundkoja, men den fick agera presseningshållare i depån, det lilla livet:

014

Åke och Theresé har åkt iväg på uppdrag, dom skulle till Heby och köpa sand till Sallys sandlåda, sedan äter vi frukost och drar iväg. Sally sitter här och ritar sköldpaddor och skriver brev till mig. Önskar er alla en fin måndag!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Tina

    Men du! Aldrig hört talas om eller sett! Hårresande varsel inför åskoväder!
    Men det har du erfarit tidigare, då?

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Ja, faktiskt har vi gjort det, men dessförinnan var det inget jag visste kunde hända. Jag, Åke och Nicco var nere vid havet i Norum, för säkert 7-8 år sedan. Nicco hade lååångt hår och vi satt där i godan ro då vi såg ett åskväder rulla in, satt och snackade tittade på Nicco och hennes hår…ja, det såg ut som en biltvättsborste in action. Även mitt hår lättade och vi fick väldans bråttom, upp till bussen som vi hade ståendes där. Hann precis stänga dörren då det small till och det var verkligen ett hårt åskväder som drog förbi, så ja, det kan bli så där 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten