Gjorde en Maria

 

Det är precis såna här dagar man INTE vill ha hund, lite småstrilande, ok, det kan vara rätt så mysigt att vandra iväg med paraplyet och vovven, men då det regnar mer lodrätt än vågrätt och det blåser små stormvindar, då är det inte kul, vare sig med eller utan hund.

Vi får se vad det blir idag, eventuellt en liten loppisrunda till Mickelsträsk, där det skulle vara lite småloppisar, eller så stannar vi hemma och gör lite inomhusaktiviteter, som att till exempel sätta upp gardinstången i sovrummet (Åke *blink*) eller röjer i källaren alternativt röjer någon annanstans.

Det märks sakta men säkert att sommaren är över… vem vill bli miljonär, startar igen ikväll, skolorna på måndag, Doobidoo var det igår (inte för att jag såg det, jag jobbade, men Åke gluttade), och tjopptjopp var man tillbaka i dom gamla rutinerna igen, precis som om man aldrig gjort annat.

Jag gjorde en Maria igen… igår. Plockade fram kokosfettet som jag skulle använda för att tillaga några wokgrönsaker, har inte använt det på ett tag, utan det har stått i köksskåpet och bidat sin tid. Jag tittade inte nå närmare på burken, öppnade locket som var aningens trögt och vad kan då ha hänt?

Jo, fettet har smält så det är flytande och med det tröga locket så håller jag ju inte burken helt rakt så det åker ut lite olja på golv, tröja, diskbänk och runt burken *suck*, det är ju så roligt att försöka torka upp sånt där.

Sen räcker det inte med det, jag kliver ju i det också, bara för att… snacka om bonat köksgolv, med stor halkrisk. Tur att det finns YES diskmedel att ta till. Läser sedan på burken och där står det att när det förvaras i mer än 24 grader så blir fettet flytande, nåja, det går då att använda i alla fall, vilket jag gjorde, men inte utan lite extra arbete.

Jobbade eftermiddag, vi var mest bara inne, städade, tvättade och donade och var ut med hunden, lagade lasagne och planerade lite som vi skulle ta upp på ett möte vi har till veckan, jodå! Önskar er alla en fin lördag!

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.