Skitsnack

Blev så glad för några dagar sedan då jag tömde brevlådan, där låg ett grönt paket och väntade på att få öppnas. Jag bar in alltihop och kastade mig över paketet för att se vem det nu kunde vara till mig (hoppades jag ju på), men det stod ett helt främmande namn på paketet.

Adressen stämde inte heller, bara numret, 43. Det blev att söka på eniro.se och se om jag skulle hitta ägaren, vilket jag gjorde och jag fick tag i henne så hon kom hit och hämtade igen det.

Så gick det några dagar och kolla in högen med post:

Foto1144

Den vänstra sidan är vår, och den högra är grannens och en annans post. Nu tycker jag snart att vi kan skicka ut ett krav på lite lön, till posten, eftersom det blir vårat jobb att dela ut allt som kommit fel. Eller så får vi ha lite tålamod, kan ju bero på julstressen för deras del också…mycket som ska hinnas få ut och säkert inte mera tid.

Nu har dom tagit bort alla hundsoptunnor på den rundan vi brukar gå…skitbra alltså, skrev hon på ett ironiskt sätt. Första tanken jag hade var att nu kommer det väl att börja ligga skit överallt, men egentligen tror jag inte det. Alla som städat upp efter deras hundar, tror jag kommer att fortsätta göra det, det sitter i ryggmärgen, och dom som skitit i det förut, kommer att göra det nu med.

Men jag förstår inte anledningen till varför dom plockas bort? Jag har inte hängt med i dom nyheterna. En egen teori är att dom ska spara in pengar, kanhända till allt fint som ska visas upp under kulturåret, men då är det väl inte så smart att plocka bort sånt som ska hjälpa till att hålla rent, eller?

En annan teori är att dom nu kommit på att sopbilen som tömmer dom tunnorna, inte har dispens att köra på gång och cykelbanorna, precis som han på Umeva förklarade till mig, och det var anledningen till varför vi skulle måsta flytta vår soptunna till kortsidan på huset.

Mm, ni skulle ha sett hur det såg ut då dom tömde tunnorna sist, hahaa… Killen jag snackade med sa ju att dom som kör sopbilen INTE ska backa, det går absolut inte. Det första man undrar över då man hör det är ju om dom verkligen tagit körkortet på ett lagligt sätt, om dom inte duger till det. Men ja, jag förstår att det handlar om tidsbesparing.

Nå, nu hade nu killen som körde glömt bort att tunnan inte står vid vår infart längre, han körde nämligen in, på cykelbanan från Blomstervägen, kommer på eller ser att ingen tunna står där, backar ut, över Blomstervägen och in på nästa gång och cykelbana för att vända och sen, plocka upp vår tunna, visst 17 hade det varit lättast om vår tunna stått kvar där den alltid stått? 🙂

Ikväll blir det glöggtestning hemma hos familjen Jonsson, ska bli trevligt, och nu väntas det snart frukost, härhemma. Önskar er alla en fin lördag!

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Anders

  Ibland undrar jag om brevbäraren medvetet inte lägger posten i rätt brevlåda för att ge oss människor en anledning att umgås sinsemellan i stället för att hålla oss på vår egen kant som vi brukar 😉

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hahaa… ja vem vet, det kan ju tänkas, eller så rationaliserar h*n sitt eget jobb och låter andra ta del av det.

 2. Åke

  Posten år sig inte lik, här kör tom posten ut morgontidningen numera, de håller inte samma tid har hag sett, nu kan det vara det haka väglaget som satt sprätt i veckan, en morgon fick jag ta den 4w drivna Dodgen till lådan. Nästa alternativ hade varit skridskorna. Min mor och far gjorde mer än 30 år vardera inom det kungliga postverket. Då var det ordning på torpet med alla brev.
  Backa med sopbil: Förra året vart min mors väninna överkörd och ligger numera 6 foto under jord. Överbakad av just en sopbil. Chaffören vart mycket chockad… Jag följde inte historiens slut.
  Men att ta bort hundsoptunnor måste väl tolkas som en besparing…

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Usch då, inte bra… att bli offer för en backande sopbil och jag köper direkt, anledningen till varför dom inte ska backa där det kan komma någon och gå, men i det här fallet vart han ju tvungen att backa över två cykelbanor… noll planering, om du frågar mig. Visst är det besparingar, då det gäller hundsoptunnor, men jag skulle gärna betala en slant, som hundägare, om vi fick behålla tunnorna, seriöst, men har dom frågat oss, hundägare om det, innan dom beslutade att plocka bort dom?

 3. Erik, Posten Kundservice

  Hej,

  Det var tråkigt att se hur brev inte har delats ut rätt i din trappuppgång. Som du nämnde kan det bero på juletider men för att se till att det inte händer i framtiden kan du skicka dina uppgifter (namn, adress) till [email protected] så kan vi se till att skicka det vidare till ansvarige på ditt lokala brevbärarkontor.

  Med vänlig hälsning
  Erik, Posten Kundservice

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hej Erik!

   Nu bor jag inte i en trappuppgång utan i hus, men det spelar ju ingen roll 🙂 Det är inte heller vår post som kommit fel, utan vi får våra grannars post, så då kanske dom borde mejla in deras adresser?

   Tack för tipset i alla fall, och nästa gång, kan jag ju använda den där mejladressen för att skriva dit och säga att det blivit fel… kanske?

   Önskar dig en god fortsättning på julen! //Maria

   • Erik, Posten Kundservice

    Hej Maria,

    Jag ber om ursäkt för det sena svaret. Jag ville bara se till att eran post blir rätt utdelad. Det bästa sättet ifall detta kvarstår är att skicka uppgifter med namn, adress, kontaktinformation och vad som har hänt till [email protected] alternativt går det att ringa till 020-23 22 21 vardagar mellan kl 08-18 så kan en representant från privata kundtjänsten se till att meddela ert lokala brevbärarkontor.

    Mvh
    Erik, Posten Kundservice

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

     Vi får vår post… däremot inte alltid våra grannar, för deras post hamnar hos oss 🙂 Jaja, jag förstår vad du menar, och nästa gång det händer ska jag ringa och meddela det, tack för svaret och besväret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.