Rivstart…

Vilken rivstart på morgonen!!!

DSC04710Foto: Niccolina Hällsten

 

Eller….nja, ingen rivstart med Jeepen i alla fall. Fick inte upp förardörren, knappen hade frusit fast. Runt på andra sidan, tar i det jag har och se, dörren gick upp.

Klättrar över allt elände och startar bilen, ser då att det blinkar att passagerardörren är öppen *STORSUCK*. Sparkar upp förardörren, går ju lätt då man har nåt att putta med, springer runt på andra sidan och försöker stänga dörren, men den vill inte, den studsar bara tillbaka upp igen.

Jag kliar mig i huvudet, en nanosekund senare tar jag motorvärmarsladden och trär in den genom dörrhandtaget på insidan, och planerar att knyta fast den runt något hållbart…. ja… JAG VET, jag är inte laglig alltjämt.

Men så ska jag ju dit och fippla i låset med mina stelfrusna fingrar och lyckas med konst stycket att låsa fast nån jädrans järnpinne så dörren står ut typ 15 centimeter, jamen det är ju JÄTTEBRA!!!

Jag inser då, i alla fall, att jag kan inte köra så där, dessutom måste jag ju lämna bildörren olåst då jag kommer fram på jobbet, och inte för att vi har något av värde i den bilen, men strömmen skulle ta slut, eftersom innerbelysningen inte slocknar. Jag ringer Åke för att få tips men då tiden tickar och jag har ett arbete som väntar så ger jag upp och ringer taxi, kommer på jobbet 190 kronor fattigare, men enbart 10 minuter försent, så…

Nåja, det är ju inte alla som får åka taxi till jobbet… eller hur 🙂 Och nu är det snart helg så Jeepen ska få tillbringa någon dag i garaget, för upptining…slutet gott, allting gott! (fast jag är ju inte hemma… än)

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

    • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

      Kylan gillas inte… men som sagt, vintern blir inte lång, den här säsongen, alltid något 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten