Kan sprit bli för gammalt?

Jag har nog skrivit om detta förut, men man blir konstant påmind om problemet då det är sånt här väder ute. Jag tänker på dom som sitter i rullstol, och som är beroende av att det plogas och hålls undan där dom ska fram.

Jag har stött på många övergångsställen där det bara är lämnat en stor hög med snö/slask och jag är lika glad varje gång, att jag har ben och kan ta mig över, alldeles själv, men hur många är det som sitter hemma, dagar som dessa, för att dom inte tar sig ut?

Foto1305

Inte nog med att deras handikapp gjort dom begränsade, men nu är dom det, ännu mer. Jag vet ju, precis som vi alla andra, att visst tålamod får vi ha, all snö kan inte tas bort överallt, under första timmen det faller, men på vissa ställen är det faktiskt bedrövligt.

Jag blev i alla fall glatt överraskad då jag skulle åka på jobbet och lilltraktorn som plogar gång och cykelbanan hade gjort sig besväret och tagit bort vår feta plogkant närmast vägen, det tackar vi för!

Jo det blev som planerat igår kväll… en Irish coffée, men jag undrade tvärt hur det kunde skilja på färgen i dom här två flaskorna… kan sprit/Whiskey, bli för gammalt?

001

Samma märke, men på den ena finns ett datum på etiketten, inte på den andra flaskan, och är datumet tillverknings/upptagningsdagen eller är det ett bäst före datum?

004

Nåja, den vart precis så god som jag hoppats på, den lilla kaffedrinken, med både grädde och farinsocker, det kan vi göra om en annan gång 🙂 Önskar er alla en lugn och härlig lördag!

006

 

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

9 kommentarer

 1. Tina

  Åh, så gott! Jag med skulle ju göra sådana till mig & C, i går kväll! Inspirerad av er!

  Det blev en kopp svart, ett halvt glas öl och en tekaka med hushållsost, till sent kvällsmys…

  Bättring till i kväll! Då ska jag göra dem klar, lagom till #melfest

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hahaa…ja där sa du nåt, men vi drack då upp den där skvätten igår och nog tyckte jag det var styrka i den. Däremot vet jag att den där flaskan är gammal som skrutt, men man ska väl aldrig säga aldrig 😀

 2. Theresé Hällsten

  Färgen i flaskorna kan bero på olika saker. Bara för att det är ”samma sort” så är det faktiskt inte det. whiskey, eller whisky, görs år efter år, men såna här sorter är själva grejen att de ska smaka likadant varje år. Därför späs drycken ut med föregående års brygder. Den sats som skapade den karaktäristiska smaken kanske gjordes 1970, och för att satsen från 1971 ska smaka likadant så använder man sig av lite rester från 1970. …och så fortsätter det… Men i detta fallet tror jag att det beror på att ni inte förvarar er sprit på rätt sätt. den ska stå mörkt och svalt. Tidens tand kan göra att den bleks och tappar smak. Dock består procenten, så länge du har korken på, så du behöver inte oroa dig för ”pocenten”.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag tänkte nog att det kunde bero på förvaringen, men var osäker på om färg kan försvinna om det inte innehåller färgämnen. Att den späds ut, år efter år, visste jag inte, intressant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.