Katterna i ett nötskal

Fick en länk igår, av Theresé…och det här är ju Eloise och Enya i ett nötskal 😀 http://www.skonahem.com/inredning/25-saker-din-katt-roar-sig-med-nar-du-inte-ar-hemma

Winstone däremot, verkar inte göra något väsen av sig dom gånger han får stanna hemma, han ser alltid nyvaken ut då man öppnar dörren och allting är orört. Det känns ju bra.

Han har ju fått öva sina skills nu med andra hundar och det blir faktiskt bättre och bättre, han accepeterar fler hundar än han gjorde förut, det är vissa som han nödigt ska måsta flåsa upp sig emot, men jag parerar alltid med kort koppel och hårt hållen, så han får aldrig en chans att göra något utfall, men som sagt, 9 gånger av 10, bryr han sig inte.

Han är dock inte fullärd än och alla kan vi bli bättre. Han hade jätte problem i sommar, då vi var nere i Järlåsa. Katten Diesel, familjen Söderberg-Hällstens utekatt, ville naturligtvis visa vems domäner Winstone var och klev på. Han gjorde en tjurrusning mot Winstone, då vi var inne i huset, Winstone skrek utöver sig så jag trodde minst att katten klippt av hunden på mitten, men…Winstone är duktig på att överdramatisera, det syntes inte ett dugg på honom, han blev bara totalt tagen på sängen.

Men efter detta ville inte Winstone vara i närheten av den lilla kissen. Jag gick in i huset, Winstone hack i häl, han vänder sig om och ser katten utanför dörren, han börjar gå, oroligt fram och tillbaka, visar att han vill ut men törs inte…jag får rycka ut och bära honom förbi katten och ut på gräsmattan, ute gick det bra, då höll dom sig ifrån varandra.

Nästa gång, samma sak, Winstone grinar då han ser Diesel ute på altanen, han gömmer sig bakom mina ben…den här gången går jag ut på altanen, ställer mig framför katten och visar Winstone att det är fritt fram och han springer förbi i hundratjugo och är ute. Nä, han kommer nog inte att kompa bra ihop med Diesel, men då är det ju tur då, att det är en utekatt så han är ute, mesta tiden, på egna vägar och vi har ju bussen som vårt tillhåll.

094

Nu ligger vår nya matta ute på balkongen, blev hur bra som helst…I knew it!!!

001Och nästa steg blir att fixa stolarna, men sommar och utesittande lider mot sitt slut, så jag vet inte om det kommer att hända nu eller om man tar det till våren, spelar inte så stor roll. Ikväll åker vi upp en sväng på Gammlia, dom har ju lovat fint väder, typ 21 plusgrader och sol, så då litar vi på det. Ha det gott, allihop! Jo, by the way, mc:n som jag lade ut igår, är såld…Theresé är den nya ägaren 🙂

002 003

Maria Lundmark Hällsten