En bra julafton

Julaftonen gick så fort men så här i efterhand, när man tänker på den, så hann man med en massa saker ändå. Jag jobbade först ett 7 timmars pass, hann hem och se Kalle Anka medan vi drack kaffe. Slog igång en kastrull med potatis och förberedde det som skulle stekas och serveras kallt.

Nicco hade redan dukat så det var bara att bära in det som skulle förtäras.

006

Och i sista sekund kom jag på vad jag skulle göra. Nu blev det inte så mycket proffs gjort i all hast, men till nästa jul kommer jag att göra dom perfekta:

007

Små tomtar av jordgubbar. Blanda ihop Philadelphia ost med florsocker, skär av toppen på jordgubbarna, som ska bli tomteluvor, spritsa ut ostkrämen på underdelen och dra ut så det blir lite skägg, och en klick som tofs på luvan. Sedan skulle man egentligen spritsa ut 3 vita knappar på underdelen samt smälta lite choklad och göra chokladprickar som ögon. Men som sagt, det kommer fler jular 😀

Och sen, kan ni gissa, så delade vi ut klappar, ingen tomte kom, affären hade hunnit stänga, ingen tidning att köpa, hm…eller kan det bero på att det bara var vi tre som var här och ingen av oss, tror riktigt på tomten.

Fick ett fint Sabo smycke igen, av min käre make:

018

Och en ny ring, han tyckte att vi, dagen till ära kunde uppdatera våra gamla förlovningsringar, så det blev en till oss var:

021

Och vänder man på den så ser näsan ut som ett hjärta 😀

022

Och där hade det ju räckt långa vägar men han hade kostat på ännu mer, två par örhängen fick jag också:

023 024

Samt 4 kryddburkar i porslin…fina!

028

Av Nicco fick jag en bok, som jag nu ser fram emot att läsa, den låter kul och jag fick veta att det finns en fortsättning på den.

027

Vi softade en stund och vid halvåtta snåret tog vi en prommis över till Lundalogén och avslutade julaftonskvällen i gott sällskap, över både kaffe, Cognac och matsmältningsraket 😀

En bra julafton…och idag har man varit ute i -14 grader på halvlång promenad med Winstone, första gången den här säsongen som jag faktiskt satte på mig något under jeansen, jag brukar ju normalt vara lite varmblodig av mig. Önskar er alla en trevlig juldag!

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Härliga smycken! Och även fina julklappar i övrigt. 🙂
  Tack för tipset med jordgubbarna. 🙂 Kram! 🙂

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jo jag fick ju en visp också, av mamma, en sån där enkel sak som dom säljer på bland annat Cervera, den
   är jättebra. Jag fick chans att testa den ikväll då jag gjorde plätt…tunnpannkakor 😀 //Kram

 2. Helena Nilsson Springare

  Japp! *kollar* Exakt som mina örhängen som jag fått av min mormor 😀 Kanske vi planerar att ha dem nästa gång vi ses? Haha… Har du förresten hunnit läsa boken? Har hört att den ska vara jätterolig! 🙂

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Jag är så sugen att börja läsa den, men har lovat att köra en högläsning, på en speciell plats 😀 Så då ska jag göra det. Jo, vi får ha hängena på oss då, men har du fått hem dom än? 😀

 3. Helena Nilsson Springare

  Mamma har just varit i Gällivare och hon skulle ta hem dem, fast jag har inte hunnit träffa henne ännu sen hon kom hem! 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten