Dementi på brottsmisstankarna

Fjärde dagen och dom har fortfarande inte, skottat parkeringen på jobbet, nu börjar jag tycka att det är lite dåligt, faktiskt. Skillnaden är väl att dom är desto bättre då, på att ta bort snön runt husen, och det är ju bra.

Här på slätten, får du, precis som ifjol, vara tacksam över att du inte sitter i en rullstol eller är i behov av rollator, då hade du inte tagit dig långt, eftersom plogkanterna vid alla överfarter ligger kvar. När man gått med Winstone har man fått mana på honom att hoppa och inte stanna av och lukta på plogkanterna då man själv stått mitt i vägen.

Sen förstår jag nog, innerst inne, att dom har haft fullt upp, snön fortsätter ju falla, och det gäller att prioritera, inte sitter dom undangömda i någon skrubb och väntar på att det ska börja tina, för att slippa skotta. Nåja, flera är säkert glada över nerfallet, skoteråkarna, skidåkarna, barn och hundar. Och vi får glädjas åt att varje dag är ett steg närmare en ny årstid.

Så ska jag dementera mina brottsmisstankar mot Sally, och hundmaten i vasen. Nicco kommenterade på FB att hon minsann visste vem den skyldige var, Åke hade tappat ut Winstones matskål, härom kvällen, och det var därför hon ringde och frågade om vi hade någon sop, nånstans, jojo!!!

Nu ska jag berätta nåt fuffens. Och det handlar om Facebook, där man kan lägga till vänner, lite så där som man behagar, man kan få vän förfrågan från dom man känner och man accepterar eller avböjer. I förrgår, fick jag en förfrågan från en som uppger sig heta Yvonne Berg.

Jag känner ingen Yvonne Berg och kortet på henne säger mig heller ingenting. Hon ser prydlig ut, men har inte skrivit nåt, om sig själv, profilen skapades dagen innan, och hon har fått tag i några som accepterat att bli vän med henne…inget mer.

Jag ser också att människan följer min profilsida, men varför då??? Jag gör då en bild sökning på google, och bilden finns, på en Spansk eller om det var Fransk sida och detta är en politiskt engagerad kvinna som absolut inte, heter Yvonne Berg. Så då vet jag att det är nåt lurt, jag accepterar hennes vän förfrågan och sedan, *tjopp* så blockerade jag henne eller han, eller vem det nu kan vara…så kan det gå, om man försöker att lura sig på…mig 😀

Önskar er alla en toppen torsdag, som jag ska tillbringa viss tid med Tina och ikväll är det dags för bastuträff, igen.

Foto1583Fick fina tulpaner av Helena igår, kul att få snittblommor, sånt köper man ju sällan åt sig själv, tack för dom 😀

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Harriet

  Ja det finns många skumma vänförfrågningar på fejjan, men hur ser man att nån ”följer” en?
  Smart att blockera i alla fall! 🙂

  Ha en fin dag! Harriet

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Om du går in på din sida, klicka på ditt namn, så längst till vänster, där det står vart du gått i skola eller vad du arbetar med, där står det följare, om man har några. Fick nyss en till sån där förfrågan…BLOCK!!! 😀 Ha det gott, du med, Harriet!

 2. Lena i Wales

  Ja det vill till att vara lite försiktig, men ibland faller saker igenom som inte borde vara där. Jag har också fått några förfrågningar om facebook av några jag inte känner till. Lite problem bland kvinnor är ju också att vi ibland byter efternamn. Jag har gjort det flera gånger. Så det kan ibland vara någon gammal väninna som också bytt namn.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Men en sån gång kan du göra som jag, högerklicka på deras profilbild och välj google sök, funkar med google chrome, och då söker den rätt på sidor där bilden finns med…om den nu finns där, förstås 😀

 3. Harriet

  Tack för infon, har kollat, och det verkar inte som att jag har en endaste ”följare” över huvudtaget! 😀 Och det är nog bra, antar jag?! haha

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Ja, haha, jag vet då inte vad en följare är, egentligen, kanske är det så, att om man följer en person, så dyker allt den gör och skriver, upp i flödet, så man inte missar nåt…skulle jag kunna tänka mig, men det gör det ju ändå, om man lägger till någon som en god vän. Man kan sortera en hel del, har jag hört. Är inte så insatt…än 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten