Kan upplevas magstarkt

Äckelmagade personer behöver inte läsa detta inlägg, kan upplevas lite magstarkt, bokstavligt talat 😀

Jag går ju varje dag och lägger om min mage, och jag har inte hört annat än att dom snittat upp ungefär 10 centimeter, ja, det är väl som ingenting, har jag tänkt. Däremot har jag fått se reaktionerna på alla som ska titta till det där, och jag sa till Nicco igår att egentligen skulle jag ha fått filma allas ansikten, där jag ligger på britsen och dom plockar bort omlägget.

Alla har sett något konfunderade ut, och i onsdags frågade sköterska mig, om jag visste vad dom gjort. Nä, sa jag, inte annat än ett snitt. Men hur ser det ut då, frågade jag. Hon måttade med händerna och visade ett hål, ungefär stort som ett äpple, och det går ner till bukhinnan.

Frågan dom ställer sig är ju hur detta ska kunna självläka., hur fint och rent det nu är må se ut.

Nå, igår hade jag ju tid på kirurgen och där stod han och kliade sig i huvudet och visste faktiskt inte heller hur tusan dom tänkt sig detta. Ja, sa han, det kan visst läka ihop, men…det kommer att ta evigheter och vem vill gå runt med ett hål på magen.

Han ropade in en annan kirurg, med speciella skills då det gäller buken, och dom båda ifrågasatte varför man inte kunde sätta in en vacc, eller vad det nu heter. Och detta ska dom nu beställa hem, så eventuellt får jag en sån på måndag.

Det är något som ska in där i buken och sedan ska den suga ut all luft och därmed hjälpa till med sårläkningen, betydligt snabbare än detta alternativ. Ska bli spännande att se vad det nu kan vara för nåt. Antibiotikan ska jag sluta med, med cpr/sänka är nu nere på 7, vilket det inte varit på 4 år, så det var ju positivt. Ska bara vara aktsam på eventuell feber, isf få jag höra av mig med en gång.

The story will continue!

Igår vad det räkspett för Eloise och Enya, Eloise var dock inte ens måttligt intresserad av räkan, utan det såg ut som om hon luktade på nåt jättestarkt, däremot var Enya jätte på, och ville ha mer än en:

007 012 014 016 019 029 032Winstone var lika ointresserad som Eloise:

025

Önskar er alla en trevlig lördag!

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Anders

  När jag läste om ditt hål i magen så kunde jag inte låta bli att tänka på Lars Ekborgs monolog i revyn ”Bunta ihop dem” om mannen som ringde till provinsialläkaren och berättade att han hade sågat sig i magen med motorsågen. – Är det stor skada skedd? frågade provinsialläkaren. – Man kan kasta in hatten! svarade mannen.

  Nu hoppas jag givetvis att det inte är så illa med dig och att hålet läker ihop snarast. Och givetvis att du slipper åka grisbil till sjukhuset 🙂

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Hahaa…precis vad Jan A sa, då jag hälsade på dom i veckan 😀 Det är ju tur att det ska kunna läka ihop, förr eller senare, no more holes!

 2. Anna Holgersson

  Men seriöst?! Lät ju jättemysko!! Tur att du mår bra och att dina prover är fina! Skumt att lämna ett ”hål” men inget förvånar mig när det gäller vården 😀 KRAM //a

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Nä, man får nog inte sluta upp att förvånas….vad lite man vet också, egentligen 😀 //Kram

 3. Helena Nilsson Springare

  Majgadd!! Smått äckligt… du borde ha lagt in en bild hehe..

  Skämt åsido! Skönt att du börjar bli hyfsat i form… För jag tänkte nämligen kolla om vi ska hitta på nåt skoj nästa vecka.. Ässämässar dig och delger dig min plan! 😀

  Kul med ny bild också! Jättefin!! *thumbs up* Kraaam

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Dom knäppte ett kort på magen i torsdags…jag sa: Lägg ut den på fejjan!!! Dom skrattade bara 😀 Det låter som en bra plan, ässämässa du, så bestämmer vi tid och plats. //Kram

 4. Marja Granqvist

  Oj, det där låter besvärligt. Hoppas de hittar på något sätt att få hålet att läka fort. Huvudsaken att det inte blir någon ny infektion. Kram! 🙂

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Det lustigaste är väl att dom inte kan enas eller tycka samma sak, vem ska man tro på, och vad är det bästa alternativet. Själv tänker man att det är ju bara att sy ihop allting, men så enkelt var det inte 😀 //Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten