Skratta med folk och inte åt dom!!!

Såg att det var en ny Jönssonligan film på teve igår, men jag tittade aldrig på den. Jönssonligan kommer man väl för evigt att förknippa med det gamla gänget och då en del av dom inte finns i livet längre, så blir det aldrig Jönsson på riktigt.

bild Bild: TOMAS ONEBORG / TT

Apropå Jönssonligan, så la jag ut detta 2011, men det var gammalt, redan då. Nå, men lika roligt i alla fall, åtminstone för oss som såg det live. Ni som läser får föreställa er hur det såg ut.

Detta hände för ett antal år sedan, då vi bodde i lägenheten och jag rökte nog på den tiden, vi satt i alla fall på balkongen och det blev helt plötsligt en massa ståhej och tjoande därute. Polisbilar i mängder och polismän som smög omkring runt knutarna.


Dom lurpassade på en karl som bor där i huset, mitt över. Han hade tydligen råkat i gräl med några grannar som dukat upp till middagsbjudning på baksidan av huset. Vad grälet kom sig av, vet vi ju inte men mannen i fråga kände sig tydligen hotad på något vis eller så hotade han någon i sin tur, han hade nämligen en liten liten kniv i handen.

Vi känner till mannen och vet att han inte är farlig på något sätt men kan säkert missförstås av dom som inte känner honom.

Nå, allt höll på närma sig slutet då han plötsligt höjer handen och säger med hög stämma: VÄNTA!!!


Sedan vänder han på klacken och går in i sin ingång, han blir borta någon minut och alla står och väntar med spänd förväntan över vad som komma skall…även vi, och varför polisen nu inte rörde sig en millimeter, det vet vi inte heller och kommer väl inte att få veta.

Men i alla fall så öppnas då dörren till slut, och ut kommer mannen, och i handen håller han…håll i er nu…en öl. Och i bästa ”dynamit Harry” anda så knäpper han den *pssschhhh* samtidigt som han sätter sig ner på en stol som han så påpassligt hade därutanför. slutcitat

När jag tänker tillbaka på lägenhetslivet, så kan jag ju lätt tala om att den där händelsen, var bara en av många, jisses, vad vi har fått se och uppleva saker därifrån 😀
Kan väl inte säga att man inte ser saker här heller, lustiga människor finns överallt, men det är väl det som ger livet en extra krydda. Att få skratta med hjärtat gör en upprymd. Viktigt är dock att tänka att man skrattar med människor, och inte åt dom. I det här fallet så skrattar jag åt situationen som blev dråplig på ett roligt sätt.

Ha en fin dag och jag hoppas att även ni får skratta åt saker i vardagen!

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten