Det finns nåt, med allt!

Precis som våra årstider, allihop, har sina guldkorn, på ett eller annat sätt. Så har stuglivet eller boende i bussen, utflykter till vänner och bekanta, sina guldkorn, och det är roligt med ombyte.

Att få träffa gamla kompisar, se nya ställen, uppleva en annan typ av levande. Ta den där morgonkoppen, med sjöutsikt, eller ljudet från vindkraftverken kontra biltrafiken hemma på gården.

Det är med dom upplevelserna, hur bra dom än må ha varit, som man uppskattar sin egna säng. Varmvattnet i kranen, närheten till affären och framförallt utrymmet. Jisses, här hemma, där man kan utöva ett mindre träningspass bara genom att tvätta i källaren, hämta saker på vinden, ut i bussen och ta in nån kvarglömd sak.

Man kan till och med köra ofrivillig kurragömma. Åke går ut i garaget utan att säga nåt eller man missar att han sa det, sedan ropar man utan att få nåt svar.

Är man i vår lilla stuga, så är det riktigt dåligt, om man missar då nån går in eller ut. Möjligtvis om nån skulle rulla in under sängen och tuppa av där, då kunde man få fundera en stund, vart människan försvann.

Nu vet jag att det inte är alla förunnat att bo i hus, ha en stuga eller buss. Men att bara göra ett ombyte, ändra utsikten, prata med nån du inte pratat med på länge, alla småsaker man kan göra annorlunda. Eller för all del, jämför det du har, med vad kanske många andra inte har, då inser man vad bra man har det, egentligen.

Jag njöt av att slå igång tvättmaskinen, spola i kranen, tvätta håret i varmt vatten, inte behöva springa ut för att spola ur kaffepannan, och vilken skön säng vi har här hemma…man måste bara älska det. Och ändå älskar man allt annat man gjort…det är livet, på riktigt.

Jag la ut den här bilden igår, då vi närmade oss Hissjö, med följande text 😮 I see the light, lite blå himmel över Hissjö 😎😊:

Och en gammal kompis kommenterade nu på morgonen, och jag citerar: ”Bra med en positiv inställning till livet.”

Haha…ja, det är ju så, om dagen inte kommer att bli som du planerat, och du inte kan göra nåt för att förändra den. Kör på och tänk att imorgon är en ny dag det går fler tåg.

Regnar det imorgon så njuter jag av regnsmattret mot fönstren, och skiner solen, sitter jag ute med morgonkoppen i handen. Bägge delarna är njutbara i lagom mängd.
Så stugan och Malå i all ära, hemma är ändock hemma <3

Ha en fin fredag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten