Ni med huvudet på skaft, inte jag alltså 🙃

Det är inte bara vår gång och cykelbana som breddas utan även Tvärån. Tog den här bilden i onsdags:

Förstår att ni som inte går eller bor vid Tvärån, inte ser skillnaden, men det där är mycket vatten.

Stod även och kollade på änderna, som precis som vid tidigare översvämningarna, tycks mera lekfulla. Dom flyger upp och landar 20 meter längre upp, landar och kommer som spjut nerför. Såg ut som om dom sladdade och lekte verkligen med strömmen.

Och i dagens VK, kan man då läsa om att Rödäng, där jag nu stod och kollade in änderna, har jätteproblem med vattnet. Printade detta från Vk:

Äkta hundväder igår och promenaderna krävde stövlar på fötterna. Detta stövlande föranledde ett kort, frågeställande på FB och jag citerar mitt inlägg:

”Varför har ingen uppfunnit specialanpassade sockar/strumpor? Då testar man såna som sitter åt. Jodå, dom sitter uppe på benet men gör ett halvt varv på fotdelen och *pang* så fick man hälen på ovansidan. Provar mjuk resår, aha…mycket oskönt med ena sockan längst fram, hopknölad i stöveln och den andra sockan på väg, åt nåt håll. Sen har vi luringen. Som snor sig hela varv runt foten men sitter som gjuten på den andra foten. Hm 🤔 Det kanske är jag som behöver special anpassningsbara fötter 🤪 ” slutcitat

Hämtade B:son på skolan och då hade jag hunnit göra allt jag föresatt mig att göra, förutom en sak. Skulle ringa och prata med Tina, men fick lov att skjuta upp det till kvällen.

Gjorde en fruktsallad som vi åt till kvällen. Står och gör den i ordning så ringer mamma, och jag går in och sätter mig i matrummet. Och vem, tror ni kommer tassande då jag lägger på?

Mjo, en Winstone, som vill tala om att fruktsalladen står på diskbänken, redo att ätas:

Nu till nåt helt annat. Är det fler än jag som tänkt på att Turkiet på engelska, heter Turkey. Och det engelska ordet turkey, betyder kalkon? Innebär det då att dom som är född i Turkiet är kalkoniter och pratar kalkoniska, moahahaaa…ja jag vet, jag har lite att göra.

Så nu ska jag ska skämmas och gå och göra frukost, och önska er alla andra, med huvudet på skaft, en riktigt fin lördag!

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten