City-Baren med sina mackor đŸ„–đŸ„ŻđŸ„Ș🌭

I gruppen, ”du vet att du Ă€r frĂ„n UmeĂ„ om”, kom samtalsĂ€mnet City-baren upp. Vi som kĂ€nner Åke, har mĂ„nga gĂ„nger fĂ„tt höra talas om Citymackan, och han kanske vet lite om den eftersom han jobbade dĂ€r, en period under 1976.

City mackan bestod av ett hamburgerbröd, smör, ost, skinka, tomatskiva, som sedan kördes i mikron. Och det mÄ ju nÀstan ha varit bland dom första mikrovÄgsugnar som fanns.
Sen hade dom nÄt som hette dubbeldÀckare. En skapelse gjord pÄ ett hamburgerbröd med locket pÄ ena sidan och botten pÄ den andra. PÄ dessa brödbitar lÄg sedan en parisare och pÄ den andra, en hamburgare. Och pÄ toppen ett stekt Àgg.

Och nÂŽ Nisse pĂ„ Åsen, skulle ha en dubbeldĂ€ckare med dubbelt tuppjuck, vilket betydde dubbla Ă€gg 🐔🍳

Sist och kanske minst, samt billigast, var luffarmackan. Som var ett korvbröd, med bostongurka, senap och ketchup…no more 🌭 SĂ„ tĂ€nk bort, korven dĂ€r.

Den hÀr bilden fick jag lÄna av Anders Bostic Envall och den minner om gamla tider.


SjĂ€lv har jag inga direkta minnen frĂ„n City-baren. Åke tyckte att vi skulle in dĂ€r och ta nĂ„t Ă€tbart, pĂ„ vĂ„r vĂ€g söderut. Och det mĂ„ste ha varit 1984. Vi stod och vĂ€ntade pĂ„ vĂ„r tur men Åke ilsknade till dĂ„ han sĂ„g att dom inte rengjorde stekhĂ€llen mellan bytena. SĂ„ vi lĂ€mnade placet och sedan vet jag inte hur lĂ€nge det ens fanns kvar.

Jag hade ett annat favvo hak och det var Bigges. I mitt tycke, hade dom i sĂ€rklass, dom godaste parisarna, förutom parisarna i Åmsele. Men hade man bara UmeĂ„ att vĂ€lja pĂ„, sĂ„ fick det bli Bigges.

Sen finns det nog en alldeles naturlig anledning till varför jag inte hÀngde pÄ City-baren. Jag hann aldrig uppleva den eran. Snackar vi 70 tal sÄ var jag ju bara nÄgra Är. 1976 hade jag fyllt 9.

Ja, jag var liiite yngre Ă€n 9 pĂ„ den dĂ€r bilden men…just saying… 😅

Parisare idag kommer aldrig att bli vad dom en gÄng var. Men det Àr tur att vi kan minnas, och Àven om det var bÀttre med just dom, sÄ innebÀr det inte att allt, var bÀttre förut. Kan tÀnka att Citymackan fick sÄ mÄnga pÄ fall, för hur mÄnga hade en mikro hemma i köket pÄ den tiden.

Snart Ă€r julen borta hĂ€r uppe hos oss, men tittar man ut sĂ„ Ă€r det betydligt mer vinter idag Ă€n det var pĂ„ julafton. Ser fina snötyngda trĂ€d, lite varstans och man förundras över dom. Men inte alltid man fĂ„r till bilderna som man ser dom i verkligheten. men men…

Den hĂ€r sista bilden tog jag för 1 Ă„r sedan, nere pĂ„ Öbacka strand…lite magiskt, sĂ„ dĂ€r.


Hoppas pÄ en bra lördag, för er alla!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.