Nu fick vi veta 😃

Fick ett samtal, för 3 veckor sedan, det stod Miami pĂ„ displayen, sĂ„ jag svarade inte. Nopp, sĂ€kert nĂ„n lurendrejare. Gick en minut sĂ„ ringde samma nummer igen… men jag ignorerade. Det enda konstiga, var att den som ringde, lĂ€t det gĂ„ fram en massa signaler đŸ”ŠđŸŽ”đŸ”ŠđŸŽ¶đŸ”Š

I vanliga fall, sÄ lÀgger dom ju pÄ efter 2 signaler, i tron om att man ska ringa upp. Jag höll pÄ med middagen just dÄ och brydde mig inte om det dÀr.


SÄg sedan att jag fÄtt ett röstmeddelande, och vi lyssnade av. Hej, det hÀr Àr Robban, jag ringer frÄn Amerika, och har nÄgra frÄgor till dig.

Ehh, ok, what? Det första jag sa dÄ vi lyssnat klart, var, jag kÀnner ingen Robban, eller Robert, och absolut ingen som Àr i Florida. Mysko, och dÀr fick man sitta och fundera. Vilket jag fortsatte göra nÄgra dagar, sen skickade jag ett sms, och skrev att jag undrade om han verkligen ringt till rÀtt person. Fick inget svar och allt föll i glömska.

Men igÄr, pÄ kvÀllskvisten, sÄ ringde nŽRobban igen. Han förklarade att han hade nÄn konstig voicemejl och hade inte kunnat se smset och sÄ dÀr. SÄ började han förklara, först vem han var och sedan undrade han om jag visste vilka dom och dom var.

Namnen han nĂ€mnde har jag hört förut, mer Ă€n en gĂ„ng och det Ă€r ju Åke som kĂ€nner till dom. Och sedan sa han att han varit med frĂ„n begynnelsen av SHRA Övik. Ok, dĂ„ fattade jag lite av kopplingen, Åke var ju ocksĂ„ med pĂ„ uppstarten av SHRA hĂ€r i UmeĂ„, 1975.

MĂ„nga frĂ„gor, hur, vad varför… Jo han hade googlat SHRA och hittat min blogg 😁 Och sedan letat upp numret.

Han var med och tĂ€vlade i PiteĂ„, första gĂ„ngen dom fick köra pĂ„ den banan, och han satt banrekord och vann. Han mejlade 2 bilder till mig, dĂ€r han möter han Rais. Och ja, jag förvarnade honom att bilderna skulle lĂ€ggas ut 😅 HĂ€r kör han Camaron.


Han heter dĂ„ Robert Johansson och han var, tillsammans med Ronnie Pettersson, sponsrad av Söderströms i Övik. Kul att man blir pĂ„mind om hur liten vĂ€rlden Ă€r och hur man kan knytas ihop, Ă€ven om man inte vet vem den andre Ă€r 😊

Varför han ringde mig var att han ville ha tag i BrĂ€lla, och ni kan ju gissa att det handlar om…tadaaa…bilar… 🚘🚙🚗🏎 (bilderna tagna av Elisabeth Jonsson Viklund)

SÄ nu Àr den kontakten vidare förmedlad. Dom dÀr bilderna la jag ut i UmeÄ cruising gruppen, alltid kul med lite kuriosa och bilder som inte alla sett. Mats P Karlsson hade 2 tidningsurklipp frÄn tidningen Dragstrip -77, med artikel om Robban som han bidrog med. Jag lÄnar dom och lÀgger ut, hÀr ocksÄ.


Jag gjorde en test igĂ„r, nĂ„t dom gör pĂ„ TikTok…förstĂ„s DĂ€r man ska ta upp handen mot hunden, som om man tĂ€nkt klappa dom, men man rör dom inte. Och sedan ser man hur dom reagerar. This is Winstones reaction!

Och med den önskar jag er alla en fin lördag!

Maria Lundmark HĂ€llsten