En bild hĂ€r 📾 och en bild dĂ€r đŸ“·…

Den hĂ€r bilden med text, kom upp i en UmeĂ„ grupp igĂ„r kvĂ€ll. FrĂ„gade Åke och sedan TheresĂ©, om det möjligtvis var pĂ„ S. Schoultz Bageri & Konditori, som min svĂ€rmor, Elsie, jobbade i sin ungdom.


Enligt vad som skrivs i kommentarerna om vart pÄ vÀrldskartan detta lÄg, sÄ verkar det vara rÀtt stÀlle. Uppe pÄ Backen, ner mot Umedalen. Theresé skickade en bild pÄ Elsie, och det ser ut som om hon Àr klÀdd för en arbetsdag.


Det var dÀr hon trÀffade pÄ Nicke, min svÀrfar, som var dit och fikade. Men dom började hÀnga efter att dom Äterigen stött pÄ varandra, inne pÄ Barnens Dag. Och dÀr har ni anledningen till varför det alltid lÄg 4 fribiljetter till just Barnens dag i deras brevlÄda.

Dom kĂ€nde Generalen, Ola Almström, för tillstĂ€llningen, och dĂ„ han fick veta att det var dĂ€r dom började dejta, sĂ„ ville han pĂ„minna dom om det, varje Ă„r. SĂ„ Ă€ven jag, Åke och TheresĂ©, fick nyttja dessa biljetter.

Nicco hann ocksÄ vara med pÄ ett hörn, innan dom la ner alltihop. Ola var Àven kÀnd för sin frisersalong nere pÄ stan. Vet att Elsie Äkte dit en gÄng i veckan och la sitt hÄr, som det sÄ vackert hette.

Vi har Àven en tavla, av honom. Den har ni sett förut, om ni hÀngt med i mina skriverier. Den gjorde han 1959.


Vilka fina dagar vi har nu, solen vÀrmer och man skulle lÀtt kunna sÀtta sig ute pÄ bron.

Den hÀr bilden dök upp som 3 Ärs minne, just idag. Nicco fotade och la till texten. Och jag gissar att vi Àr mÄnga som börjar se ljuset, pÄ riktigt, och vi Àr pÄ vÀg Ät rÀtt hÄll.


Ha det underbart, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten