En björn, eller Björn…

Jobbigt att heta Björn, ibland. Det är ju en äldre herre med det namnet som blivit rammad av en elsparkcykel, ingen rolig händelse. Men… det lät jätte konstigt då dom la ut det på nyheterna, för x antal dagar sedan.

Jag skrattade och sa till Åke där vi satt i teverums soffan, att det var det värsta jag sett. Tänk nu att heta björn, och hur tusan har det gått till. Vem har kört in i en björn, hur gick det till, liksom 🧐

Texten dom visade vara bara..Björn rammades av elsparkcykel.


Nå, nu är det säkert min svenska och hur jag skulle ha sagt det, som inte stämmer. Det kan tänkas att det är den korrekta meningen, fast jag tycker att det borde ha stått ett efternamn där, typ Björn Svensson. Och det är klart, hade det varit en riktig björn, hade det nog stått En björn… och inget annat. Fast bara Björn, kan tolkas på bägge sätt. Rätta mig om jag har fel.

Björnar kan dock dyka upp lite varstans, tydligen.

 

Visst har ni noterat vilken himmel vi haft, senaste kvällarna. Åt ena, där solen håller på gå ner, ett jättefint ljus, och tittar an åt andra hållet…mörker. Igår kväll, sa Åke då han tog ut Winstone sista svängen, att det var norrsken.

Och det sa han i exakt den stunden jag spillt upp en kopp kaffe ☕️ Så innan jag druckit upp det, klätt på mig och kommit mig ut, så var det inte så mycket synbart. Fast det syntes viss skillnad ändå.


Nu har jag varit och överlämnat Winstone på Björkstadens djurklinik, stackaren. Han har funderat varför vattenskålen inte varit på plats, och inga kulor eller smulor nånstans. Men, han får ta igen det då jag hämtar hem honom igen.

Önskar er alla en fin tisdag!

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.