”Fråga Maria, hon vet”

Nu vet jag vilken typ av bok jag ska skriva. Ja, det kan bli flera, men jag börjar nog med, ”Fråga Maria, hon vet”. Här kan ni få ett litet, litet axplock om hur det kan se ut.


Varför är himlen blå?

Varför ser himlen ut så där?


Varför låter den bilen så där?


Varför måste man gå i skolan?

Varför har den där så många brädor där? Vilka lååånga brädor det är, varför då?


Vaffor…vaffor…vaffor, då då?

Jo det ska jag tala om för dig, det är enbart, för att du ska ha nåt att fråga om.

Hahaa, ja jag skämtar, det blir nog ingen bok om det. Detta kom upp då vi satt i soffan och pratade och Nicco var här. Samtalet kom in på hur hon dom blivit uppfostrade, och vi funderade lite på hur, vi pratat om saker då, på den tiden. Om vi diskuterade eller förklarade, och så vidare.

Vi gled över på hur verbal hon varit, och det surrades konstant, såpass att min mamma trodde att jag hade besök då jag pratade med henne i telefon. Men det var i själva verket, Nicco som pratade och förde dialog med sina dockor eller kanske nån låtsasvän.

Ibland fick man lite sår i öronen, och kanske inte orkade, förklara eller svara mer ingående. Här undrade vi hur andra möjligtvis gör med sina barn. Mm, mamma, sa Nicco inte som du, som hade ett standardsvar. Och här kom den… -Jaaa, Nicco, det är bara för att du ska ha nåt att fråga om.

Skrattade igår kväll då jag och Åke pratade om nåt liknande, det var då jag kom på att jag skulle skriva denna bok. Fast, jag vet vart det kom ifrån, det där var något även jag, fick höra som barn. Nu skrattar jag ännu mer, uppenbarligen går vissa saker i arv, eller hur…

Åkte på Granngården igår, var där tio minuter efter öppning och tänkte att jag säkert, skulle vara ensam. Jo Tjena Parkeringen var snudd på, full. Nu ska jag testa att sätta sötmajs i pallkragen, why not? Jag vill ha det så enkelt som möjligt.

Och i den så kallade rabatten, där det mest kommer upp samma ogräs, ska jag strö ut lite blomster, och röra ner lite näring. Vi får se vad som blir, och om det blir.

Fångade ett tåg in action igår. Mja, den blev ändå cool, för att vara en bild jag bara tog på känn. Jo, för jag är inte så dum att jag fipplar då jag kör bil. Ställde in kameraläget innan jag lämnade jobbet, och sedan dutta jag bara tummen på mobilen där jag trodde att nåt skulle fastna. Och det gjorde det ju.


Ha en underbar söndag, allihop, själv gör jag helg imorgon, en 1 dags ledighet innan jobb på tisdag, igen.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. MS

  Hej! Halkade in här av en slump. Såg den vackra Akleja-blandningen. Ville bara tipsa om att de blommar nästa sommar om sår dem i år. Såna där långsamma saker som bara visar blad första året. Men sen – vilken prakt!

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Åh, det visste jag inte, ska bli spännande att se vad som händer. Visst såg dom fantastiska ut på bilden, så dom måste dom ju se ännu finare ut riktigt. Tack för din kommentar! 😃

 2. Tina

  Då får vi se blomster nästa år! Bra att du fick kommentar med info om det. 🌼🌱🌺🌱🌼

  Men nu spårar det i val på boktitel! Du ska ju författa en bok med härliga recept blandat med anekdoter & stories. Den om gobit dammsugare på Åhléns är väl given.

  • Maria Lundmark Hällsten (inläggsförfattare)

   Haha, jomen jag skrev ju att det skulle bli en av flera böcker. Ojoj, jag har nog egentligen inte tid att jobba längre. Borde fixa mig en skrivarhörna, välisolerad, med skön stol, bra dator, och det perfekta ljuset. Där ska sedan fantasin flöda och böcker ska skrivas. Längtar, eller drömmer åtminstone 😄

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten