Dollar 💰 store, vet ni vart det första lĂ„g?

Vet ni vad som var i detta hus, förut? LedtrÄd, det ligger i HÀrnösand.


Back in time, lĂ„g dĂ€r, det första Dollarstore som jag sett och besökt. Fast tydligen var Sveriges första Dollarstore, i Billsta, strax utanför Övik, och det öppnade 1999.

Dollar i HÀrnösand var den femte butiken i Sverige som öppnade. Vet att vi körde förbi nÄn gÄng och sÄg den flashade utsidan, dÀr det utlovades fina saker frÄn 1 dollar. Till slut var vi tvungna att stanna för att se vad det var för butik.

Och ja, sen stannade vi nog dÀr varje gÄng, vilket innebÀr, i snitt, 2 gÄnger per Är, ibland 3. PÄ den tiden var Dollarstore kul, man kunde verkligen hitta roliga saker, som man inte sett nÄn annanstans. Mycket skrÀp, oh ja, fast jag tror att kvalitén pÄ grejerna, överlag, har blivit Ànnu sÀmre idag.

Nu har HÀrnösands lilla Dollar flyttat frÄn 650 till 3000 kvadratmeter och ligger inte lÀngre i backen, utmed E4:an. Fast för oss gör det detsamma, Dollarstore kommer aldrig att bli vad det varit. Jag har besökt vÄr butik 2 gÄnger, första gÄngen, för att bara göra det. Och andra gÄngen för att köpa nÄnting specifikt, som jag redan förtrÀngt.

Dom hÀr kopparna, kommer i alla fall frÄn HÀrnösands lilla butik, inköpt för allt mellan 10-18 Är sedan. Jag Àlskade dom, gör vÀl kanske det i dag med men anvÀnder dom inte.


IgĂ„r blev det köttfĂ€rssĂ„s tillagning innan jag Ă„kte till jobbet. Och det blev en lyxvariant, dĂ„ jag hittade en finare fĂ€rs i frysen. Och jag bara VET, att jag fĂ„tt den av Annelie đŸ„° Sen kan man ju undra hur jag vet det…eller đŸ€”đŸ˜„


Körde förbi mamma med en matlĂ„da, dĂ„ jag liks var pĂ„ vĂ€g, och faktiskt, lĂ€mnade en och annan öl ocksĂ„, dĂ„ hon skulle ha middagsbjudning. En KĂ„töl fick hon med, och den hade tydligen vĂ€ckt skratt och prat, hahaa…


Fotade pÄ hemvÀg frÄn jobbet, en sÄn dÀr bild. Äterigen. dÀr man inte vet om nÄgot fastnar för jag tittar inte i mobilen. JodÄ, av 4 tryck, blev den hÀr bÀst.


Hoppas pÄ en fin söndag för er alla!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Tina

  Kul att du levererade skrattframkallande öl till din mors bjudning!

  SÄ frÀscht med köttfÀrs frÄn norr!

  Idag har jag piggnat pĂ„ mig efter ögon op, sĂ„ nu blir det till att göra chili con carne. Som jag har lĂ€ngtat! PĂ„ köttfĂ€rspaketen i Spanien stĂ„r det ”till hamburgare”. Den Ă€r vĂ€ldigt grov, inte finmalen. Köpte ett tag över disk och bad att de skulle mala en gĂ„ng till, men blev ingen skillnad. Det Ă€r mer vanligt att man handlar över kött-disk eller gĂ„r till lokala slaktaren, Ă€n plockar bland det fĂ€rdig-paketerade.

  Tror det Ă€r ”mina spanska” disksvampar du har köpt pĂ„ Dollarstore! Minns att jag tog med 2019, men du hade redan. Men nu fick du ju sĂ„dana igen, i vĂ„ras pĂ„ Nyköpingsbesök, ha haa! Jag kan inte vara utan dessa disksvampar. Tror att du tyvĂ€rr repade nĂ„got silverbestick, mindre kul.

 2. Maria Lundmark HÀllsten (inlÀggsförfattare)

  Mm, jag lĂ€ste i nĂ„n matgrupp pĂ„ fejjan, att köttfĂ€rssĂ„s ska stĂ„ och puttra i timmar…wow. SĂ„nt hĂ„ller inte jag pĂ„ med, men… om det nu Ă€r grov köttfĂ€rs, sĂ„ kanske det skulle passa ypperligt, att lĂ„ta det puttra pĂ„ en lĂ€ngre stund, pĂ„ svag vĂ€rme, förstĂ„s. Dom 2 gĂ„nger jag varit pĂ„ Dollar, som jag skrev om, Ă€r vĂ„rat Dollarstore hĂ€r i UmeĂ„. SĂ„ disksvamparna köpte jag nog i Arvidsjaur eller Lycksele. Dom Ă€r suverĂ€na, men man mĂ„ ha koll pĂ„ vassa sidan om man diskar bestick, som sagt…haha.

  • Tina

   SÀkert finns bra och naturliga rengöringsmedel för silver! SjÀlv Àger jag inget sÄdant, sÄ har sÀmre koll.

   HĂ€r Ă€r vĂ€skan packad för hemresa och om allt gĂ„r som berĂ€knat, Ă€r jag till och med i UmeĂ„ om en mĂ„nad! 🙏 Exciting!! đŸ€©

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.