En Pigg, 88 Ă„ring 😀

Idag fyller en Pigg 88 Ă„ring Ă„r, nĂ€mligen Musse. 1928, för 88 Ă„r sedan, hade filmen Steamboat Willie premiĂ€r. SĂ„… apropĂ„ Musse, sĂ„ grĂ€vde jag fram ett gammalt inlĂ€gg. Vi Ă€r nere i Uppsala 2013, och Sally var lite drygt, 3 Ă„r. Jag, Åke och Sally, hade Ă„kt in för att handla i Uppsala. Hon visade enormt stort intresse att Ă„ka med Musse.

Mja, sa jag, jag vet inte (var osÀker pÄ om det var nÄgon ÄldersgrÀns), vi fÄr se. Hon pratade oavbrutet om Musse bilen och dÄ vi stod framme i kassan, tyckte hon inte att vi skulle behöva stÄ kvar dÀr heller, hon ville till bilen. Men frÄgade jag, har du Äkt den dÀr förut? NÀÀÀ, det hade hon inte.

Hon fick Ă„ka.

StandardfrĂ„gan blev ju, ”Vart Ă€r du pĂ„ vĂ€g dĂ„?” -NĂ€, svarade hon, den hĂ€r Ă„ker ju ingenstans, den stĂ„r ju bara hĂ€r.


DĂ„ anade jag att hon varit med om en biltur i Musse bilen, tidigare, och visst hade hon det. Jag mmsade bilden till TheresĂ© som svarade: ”Nu hade Sally tur, hon hade nĂ€mligen inte fĂ„tt Ă„ka den i lördags! Men i övrigt var det rĂ€tt vanligt att hon fick en Ă„ktur. Jojo, hon var smart, redan dĂ„ 😀

IgÄr gjorde jag en svÀng runt hela UmeÄ, kÀndes det som. Började ute pÄ Avion, med att gÄ in med skivspelaren, visa den för försÀljaren pÄ Kjell & Company, och sedan bÀra ut den igen. Den spelare jag skulle byta till, hade kommit in pÄ huvudlagret, tidigare Àn vad som var sagt, och ALLA spelare var slut.
Äsch sa jag, dĂ„ tar jag den hĂ€r Ă€ndĂ„. Den Ă€r Ă€ndĂ„ inte sĂ„ lĂ€tt att kĂ„nka runt pĂ„ sĂ„ den lĂ€r ju bli stationĂ€r, i alla fall.

Vidare till Strömpilen och handlade. In pÄ Dogman dÀr jag letade efter nÄn typ av reflexvÀst fast vadderad. Winstone har ju 2 stora kala flÀckar pÄ sidorna, och det lÀr vÀl dröja innan det vuxit ut pÀls dÀr igen. Tycker synd om honom dÄ det Àr minusgrader sÄ dÀrför. en vadderad grej.

Fanns inte det jag ville ha, sÄ det fick bli Arken Zoo pÄ Ersboda. JodÄ det fanns en som sitter som en smÀck. Det enda ja inte gillar, och förmodligen inte Winstone heller, Àr kragarna dom gör. Han har ju redan en rÀtt pampig krage, sÄ jag hade föredragit en annan modell, men det finns ju inte.


Hemma blir det nu att möblera om lite för att fÄ in en skivspelare. Tror den ska fÄ hamna pÄ en byrÄ inne i stringhyllan. Men det Àr pÄ planeringsstadiet Àn. SÄ den fÄr tillfÀlligt stÄ pÄ annan plats.

Den byrÄn har stÄtt i hallen sÄ nu har en annan hylla fÄtt hamna dÀr. Det kommer med andra ord att bli en rockad av grejer, hÀr hemma.


Jag kokade högrev som fick bli en köttsoppa. Bakade bröd till den och gjorde en pĂ€ronmarmelad med vanilj, den var inte dum. Inte för att vi Ă€ter marmelad sĂ„ ofta. Men… HĂ€r fĂ„r ni recept pĂ„ den.


I Renbergsvattnet lÄg ett tunt tÀcke med is och Annelie var snabb att ta sig ut pÄ den. Kolla vilken vacker bild hon knÀppte.


Med den önskar jag er alla en toppen fredag!