Helt vanlig tia…eller 😁

Äntligen kommer Östra Station att fĂ„ lite mer liv igen. Nybro Konditori kommer att öppna pĂ„ stationen, under februari.

 

Fotnot: Jag följer VÀsterbottens-kuriren pÄ Instagram och det var dÀr jag hittade artikeln. Finns Àven att lÀsa pÄ vk.se.

Sen Ullas flyttade ut frĂ„n den lokalen, har det stĂ„tt, ekande tomt och övergivet. Jag hyste dock smĂ„ förhoppningar om att det skulle komma ett gulligt lite CafĂ©, till nybyggnationerna runt Östra Station. Fast det ska stĂ„ klart nĂ„n gĂ„ng under 2024, sĂ„ dĂ„ hade man fĂ„tt vĂ€nta Ă€nnu lĂ€ngre.

Hade ju en trevlig lunchdejt pÄ Nybro igÄr. Med en kvinna i sina bÀsta Är som jag haft ynnesten att jobba med under 8 Är. Inte en assistent, utan en av alla kundansvariga vi haft genom mina 12 Är.

Gjorde en snabbrunda inne pÄ Expo innan jag Äkte hem igen. Hade hunnit frÄga ifall Nicco skulle med till Rosendahls efter middagen. Hon tog med Lotta och efter en svÀng dÀrinne dÀr jag Àven fick med Annelies pryl, som hon betalat men av förstÄeliga skÀl, inte hÀmtat upp.

SĂ„g faktiskt mer Ă€n en tavla dĂ€r, mĂ„lade av Åkes farbror Jean Ragnar. Men den hĂ€r stack ut lite frĂ„n hans mer, sedvanliga motiv. Kul att det var ett sparkande par. Men den fick stĂ„ kvar. Vi kan ju inte köpa alla hans tavlor som vi stöter pĂ„. DĂ„ mĂ„ vi ju bygga ut först 😅

Jag gjorde 1 inköp, en öppnare, why not. Det Àr lite med öppnare som andra saker man inte alltid anvÀnder. NÀr man ska ha dom, sÄ ligger dom nÄnstans dÀr dom inte ska vara eller sÄ har man stordukning och en öppnare sa skickas runt pÄ bordet. Nej, dÄ Àr det bÀttre att gardera upp lite. 10 kronor kan den absolut vara vÀrd.

 

ApropÄ 10 kronor, sÄg den hÀr fina annonsen som nÄn lagt ut pÄ Klotterplanket.


Haha, jodÄ, fast det Àr förmodligen en av dom dÀr feltryckta tio kronorna som hade huvudet upp och ner, som kan vara vÀrda en slant.

NÀr det moderna tiokronorsmyntet prÀglades första gÄngen i maj 1991, lossnade en stamp och vred sig vilket resulterade i en serie felprÀglade mynt dÀr bak- och framsidan av myntet Àr vridna jÀmfört med varandra. Dessa mynt Àr samlarobjekt som Àr vÀrda mer Àn det nominella vÀrdet pÄ den öppna marknaden.

Gissa om man förtrĂ€ngt det dĂ€r. För gissa hur mĂ„nga gĂ„nger jag kollat tio kronorna…jo, senast igĂ„r, dĂ„ jag visste att det lĂ„g en inne pĂ„ kökshyllan.Inga konstigheter med den, eller đŸ€”


Fast dessförinnan, njae, det var nog vĂ€ldigt lĂ€ngesen jag satt och vred och vĂ€nde pĂ„ en tia. Å andra sidan, anvĂ€nder Ă„tminstone inte jag kontanter, om jag kan undvika det. SĂ„ oddsen att jag haft en, Ă€r vĂ€l liten, snudd pĂ„, obefintlig.

Min arbetsdag börjar 11 idag, dĂ€rför hade jag stĂ€llt klockan pĂ„ morgonen. Jag tillhör inte dom som kan kliva upp och bara ge sig ivĂ€g. NĂ€, aldrig, nĂ„n typ av startbana vill man vĂ€l ha. Kaffe ska hinnas med, morgon promenad, frukost och sĂ„nt. Kanske gĂ„r över pĂ„ Ullas och köper med en lunchmacka….hm Ingen dum idĂ©…kanske. ApropĂ„ morgonpromenad. Det dĂ€r molnet jag fotade igĂ„r, följde med oss pĂ„ turen. VĂ€xte pĂ„ sig lite, men Ă€ndĂ„.

Annan fÀrg pÄ himlen just nu.

NĂ„vĂ€l, jag avslutar med en bild pĂ„ amaryllisen som stĂ„r i full blom, för tredje gĂ„ngen. Fantastiskt Men jag vet att det kanske inte Ă€r sĂ„ ovanligt, mer ovanligt att det sker i mitt hem, tĂ€nker jag 😏 Ha en fin fredag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten