Ser ni 🧐, vad jag sĂ„g đŸ€“

NÀr man Àr vaken i god tid pÄ morgonen, och solen Àr pÄ vÀg upp. DÄ har man verkligen en levande tavla utanför fönstret. Och det gÄr fort dÄ fÀrgerna Àndras. Femton minuter mellan första och sista bilden.

Fortare gĂ„r det, dĂ„ man ska fota nĂ„got inomhus… ingen hund.. (dont mind the bottles, mĂ„ste bygga ut huset).

 

 

BAAM, 2 sekunder senare, kommer den… haha.

MÀkta stolt över den fina amaryllisen som hittade pÄ att blomma en gÄng till.

Skrollade i mina bilder och undrar först, varför jag fotat detta fula berg av snö.

Men sÄ kom jag ihÄg. Det var ju faktiskt bara i förrgÄr, dÄ vi gick lÀngst ner pÄ VÀsterslÀtt. Jag tyckte mig nÀmligen se en isbjörn. Jo, i mina ögon var det sÄ. Vet inte om ni ser samma sak, dock.

DĂ„ jag gĂ„r in pĂ„ FB idag, fladdrar den hĂ€r bilden förbi. Isbjörn igen…vill den sĂ€ga mig nĂ„got. JĂ€ttefin bild, men det Ă€r nog inte hur det egentligen ska se ut.Tycker att det borde vara lite mer is, dĂ€r.

 

Kom i samtal med en Taxichaffis igÄr, och Àmnet föll in pÄ mobilsignaler. Jag har vÀl haft en hel del knÀppa signaler pÄ mina mobiler. Men enbart för att jag Àr sÄ knÀpp sjÀlv, sÄ jag skulle aldrig uppfatta att det ringde, om det var en normal signal.

Fast den gÄngen jag hade laddat hem ljudet av en Formel 1 bil, som signal, sÄ fattade jag nada. Vi var nÀmligen pÄ vÀg ner med vÄr buss, till JÀrlÄsa, och hade stannat efter vÀgen för att sova. Jag stÀllde vÀckaren pÄ mobilen, dÄ vi hade en tid att passa, dÀrnere. Vaknar av ljudet av bilar, och undrar vad i hela HEL.. det Àr som hÀnder, varför kör dom sÄ dÀr, pÄ E4:an?
Galningar!!

Haha…jaja, vi vaknade i alla fall, Ă€ven om det tog en stund att fatta vad det var som lĂ€t.


Ser ut att bli, Ànnu en fin dag i UmeÄ. Visst var det snudd pÄ, vÄrkÀnslor igÄr, med upp till plus 9 grader pÄ sina hÄll. Vi brukar ju aldrig hÀnga i fjÀllen, förutom ifjol dÄ Anders och Theresé, bjöd oss pÄ boendet i Hemavan. Men igÄr var det nÀstan, sÄ att man lÀngtade dit. Vilken tur dÄ, att vi ska göra en repris pÄ den resan. Men det blir pÄskveckan.

Det enda felet med Hemavan Ă€r avstĂ„ndet. Åke dĂ€remot, har vistats mer i fjĂ€llen Ă€n jag, eftersom hans förĂ€ldrar hade stuga i KittelfjĂ€ll. TyvĂ€rr Ă€r avstĂ„ndet dit, inte mycket nĂ€rmare. Inget man Ă„ker till, över en vanlig helg. Men det Ă€r ju en vidunderlig utsikt man bjuds pĂ„. Naturen kan verkligen bjuda pĂ„ nĂ„got för alla.

HĂ€r har Martin Westerlund, en bekant till Åke, som bor i KittelfjĂ€ll, fotat Dauna frĂ„n Borkalia. Den vyn har man sett nĂ„gra gĂ„nger pĂ„ vĂ€g till stugan, och sĂ€kerligen har Åke sett den tusen gĂ„nger mer. Stugan lĂ„g mitt emot DaunatjĂ„kko, det vita stora fjĂ€llet som tornar upp i bilden. MĂ€ktigt!!

Ha en fin dag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten