Välj: Backa, chansa o kör in eller åk till Bahamas!

Fick nyss bevittna skills av lastbilschaffis (obestämt kön). Det är absolut inte första gången dom missar skylten att det finns en viadukt längre ner och den är för låg. Så hamnar dom i en sits där dom måste välja att: 1. Backa tillbaka och fixa den enfiliga cirkulationsplatsen som kommer längre hitåt. 2. Chansa att köra in på parkeringen som är fylld med stolpar och annat, och försöka vända därinne. 3. Parkera och lämna åbäket på plats. Boka ett flyg till Bahamas och ta semester.


Den här chaffisen valde, storleken på ekipaget till trots, att köra in och vända på parkeringen. Och chauffören klarade det med bravur. Det trodde vi faktiskt inte. Och vilken tur att det inte var en endaste bil på parkeringen…än. 

Blir lite irriterad på mig själv att jag bara tog för givet att det var en han, men… jaja, jag ändrade mig ju i slutet. Kan lika gärna ha varit en tjej. Fotnot, det är Åke jag pratar med, han stod i teverummet.

I detta nu sitter nog Theresé på ett flyg, på väg hem. Vi fick vykort i brevlådan igår. Rätt coolt att man kan skicka egna vykort via Postnord, vart i världen du än är.

Vilket härligt väder igrå. Blåsten är som vanligt, det enda som förtar upplevelsen. Men hittar man lä, vilket vi gjorde, så kan man njuta fullt ut.

Jag passade på att ringa Tina och uppdatera lite av vad som varit och vad som kommer. Åke var på Ortopeden, minsann. Han har ju bara väntat på remissen dit, i över 1 år. Och nu ska han vidare till en magnetröntgen. Där ska dom kolla ifall nervklämmet han har, är något dom kan åtgärda.

Tänker att det vore väl det absolut bästa, om det faktiskt kan bli bättre, och att dom kan se vad som kan göras. Finns väl inget värre än när man har jätte problem, men ingen läkare kan hitta felet. Problemet kvarstår ju ändå.

Nä, nu ska vi ut på prommis, jag och lathunden. Om det inte vore för att även han, behöver motion, så hade jag gått hem med honom efter uträttat behov, och sen hade jag knatat iväg själv.

Fast jag har ju turen att ha ett sånt yrke att jag även där, på betald arbetstid, får gå på promenader 🤩

Ha en fin onsdag, allihop!

Maria Lundmark Hällsten