Check ✅

Åkte på Bauhaus igår, och gjorde precis det jag skulle göra där, ✅ Check

När jag kom tillbaka var bussen borta, Åke hade kollat om dom kunde göra ombesiktning mellan andra fordon och det gick bra. Även ombesiktningen och nu är bussen godkänd på alla punkter ✅ Check

Städade i tvättstugan och röjde lite i rummet innanför den, ✅ Check Tvättstuga by the way, är väl ett konstigt ord egentligen. Vart är själva stugan, kan man undra
Fållade upp gardinerna och fick dom på plats igen, ✅ Check. Fast här ska jag villigt erkänna att jag fegade ur och tog inte så pass som jag hade velat. Men, nu är det som det är, punkt!

Kvar att göra däruppe är köksbordet, som inte var tvärenkelt.

Ställa in en hylla jag köpt av Nicco tidigare i sommar och som jag åkte och hämtade igår kväll. Samt hänga upp en mindre hylla på väggen i köket. Och givetvis, en sista sväng med snabeldraken, och golvmoppen, sen kan hyresgästen komma när som.

Apropå bussen så är den nu, officiellt till SALU. Här får ni lite information om den och lite bilder.


Det är i grunden, en racebuss, men med potentialer att bli lite vad som. Beroende på om man vill ha garaget kvar, därbak eller bygga om helt. Skattebefriad eftersom det är en -78. Den är lastbils regad för 7 passagerare inkl chaufför.


Drar cirka 2½ liter/mil med bil i garaget. Markis täcker hela busslängden, men finns även en mindre markis fastsatt. Uppe på taket har vi ett trädäck där man även kan fälla upp ett litet järnstaket, runt om.


Back kamera, 220 volts omvandlare, norrlandsväxel, liten toalett (med portapotti), kylskåp som drivs på både el eller gasol. Frysen går på ström. Realtivt nya däck. Ett däckbyte gjordes för en månad sedan.


Pris: 129 000:-. Inget opris med tanke på vad en liten friggebod kostar idag. Och betänk hur svårt det är att få en friggebod på hjul och körbar


Åkes nummer: 0705880342, mitt nummer: 0730306518 Bussen står ju hemma på vår gård på Västerslätt i Umeå.

Kan ju lugnt säga att det är både lite sorgligt att sälja bussen som vi har många fina minnen ifrån. Men som jag skrivit förut, så är den lite för stor för oss, då vi inte använder den som racebuss längre. Vi vill krympa ner lite, och sen får tävlandet bli som det blir. Det finns ju trailer att hyra så på ett eller annat sätt, ska det ju fungera ändå.

Ingen rolig luft ute igår kväll. Till och med Winstone stannade uppe på bron och såg ut att fundera på vad som hände. Det var för första gången, mig veterligen, som det var svalare inne än utomhus. Tropisk värme, pratade dom om. Och då visste jag att tropikerna, en bredare zon runt ekvatorn, inte är ett place för mig, huvva.

Ha en fin tisdag, allihop!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten