Jag Ă€r som vanligt lost 😜

FrÄn Nelins fick 4 blommor följa med hem. 3 lila, likadana plantor och en outsider.

Nu ska jag bara se till att numero 1, jag kommer ihÄg att packa med dom hem. Numero 2, stÀlla dom pÄ en plats i bilen dÀr dom kommer att stÄ heeela vÀgen hem.

Nelins tillhör btw nÄgot som heter matrebellerna. Det Àr ett 70-tal butiker med stark lokal förankring som gÄtt samman i en gemensam
inköpsorganisation. Dom utmanar dom stora blocken i handeln, med gemensamma kampanjprodukter, en bÀttre prisbild och ett brett sortiment.

Inte göra som jag gjorde igÄr. DÄ jag propsade pÄ att ta med mindre förvaringskÀrl för glasflaskor. NI vet, sÄna dÀr, en för genomskinligt glas och en för fÀrgat, som man tar med till Ätervinningen. Theresé sa nej, 3 gÄnger, hon skulle ta dom idag dÄ dom Äterigen kommer att köra in till Uppsala för trÀning.

Men mamma sa jo, och tryckte in dom dÀr, lÀngst bak i bilen. Fick höra att man inte svÀnger in pÄ Ätervinningen pÄ vÀg mot Uppsala för dÄ tar man sig knappt ut pÄ vÀgen. Man försöker undvika vÀnstersvÀngar sÄ lÄngt det gÄr. Jag kontrade med att dÄ tar vi dom pÄ hemvÀgen.

PÄ ErikshjÀlpen började Theresé med att lasta av gÄvor som hon hade dÀr, lÀngst bak i bilen. Vi parkerade och gick in i sjÀlva butiken. Hittade porslin som jag vet att Nicco fÄtt av min mamma. Dessa delar trodde jag inte att hon hade sÄ jag slog till.

Hittade Àven 2 kaffefat till BlÄ ranka. Dom har vi ju hemma och jag tror att vi har ett fat som ser sÀmre ut, sÄ, why not. Dom tog jag ocksÄ.

Vi hann sedan ut frÄn parkeringen och upp pÄ vÀgen mot Nelins sÄ tippade en av glaskÀrlen och dÄ kan ni gissa att det lÀt som bryggeri bilen hela vÀgen fram. Dom plingade pÄ dÀr bak sÄ folk pÄ gatorna mÄste ha hört oss komma.

JodĂ„, jag fick minsann veta att jag var en tjurskalle som inte velat lyssna pĂ„ TheresĂ©, haha. Fast
var det inte hon som framförde bilen och man ska inte köra som en biltjuv


NĂ„vĂ€l, vi blev av med flaskorna och allihop var intakt. DĂ„ vi kom hem var Åke och Anders tillbaka.

Dom hade trĂ€ffat pĂ„ Ola Åbergh med fru (eller om det Ă€r sambo) Eva Robertsson, i SpĂ„nga. Kul att man kan trĂ€ffa dom man kĂ€nner, sĂ„ lĂ„ngt hemifrĂ„n. Ola Ă€r en av fĂ„ av Åkes bekanta som jag har lite koll pĂ„. Han kör nĂ€mligen Pro Et klassen, precis som jag. Har till och med nĂ„t tidkort frĂ„n den tiden

SÄg ju lovande ut dÀr, fast jag körde för fort och den tÀvlingen slutade faktiskt med vinst för Ola.

Anders grillade hamburgare, med assistans av Sally, som fick hÄlla i paraplyet. Det rÄkade komma en störtskur, precis dÄ. Han invigde ostsmÀltare han och Theresé fick av oss i present. MÄste ju sÀga att den funkade ypperligt bra. Osten smÀlte perfekt dÀr under locket. Tog ingen bild pÄ den men den ser ut sÄ hÀr.

Sen hoppade Theresé pÄ en förfrÄgan hon fÄtt av en vÀn till mig. Om hon möjligtvis, kunde lokalisera lite slÀktingar bakÄt i tiden. HÀr var det inte alls sÄ lÀtt. Om man Àr adopterad, antingen sjÀlv eller i nÄt led bakÄt i tiden. SÄ finns inte uppgifter att tillgÄ ifall den adopterade inte hunnit bli 70 Är.

Och har man flyttat runt sÄ Àr risken stor att man mÄste in i olika kyrkoarkiv. Man mÄste nÀstan fÄ tag i en trÄd man kan följa. Gissa att hon arbetade pÄ högvarv.

Men sÄ, Àntligen, en breakthrough, hon hittade början till en trÄd, i alla fall.

SÄ hÀr lÀgger hon sedan ut lappar och pÄbörjar ett typ av trÀd.

Jag Ă€r som vanligt lost redan i starten. -Men men Àr det dennes farfar eller var det pappa, eller va??

Nopp, jag ska inte hÄlla pÄ med sÄnt. Inte idag i alla fall och inte i nÄgon nÀrtid. Kanske sen, dÄ jag blivit pensionÀr och ska sitta ute i en hammock, i trÀdgÄrden, och drick sherry och Àta frukt. JAG VET, jag spÄrar igen.

Idag Ă„ker vi hem. Vi har Ă€tit god mat, det har grillats och tillverkats glass. Vi har bakat blĂ„bĂ€rskladdkaka, och vi har pratat gamla minnen. En bra resa söderut. FĂ„r se dĂ„ det blir av, nĂ€sta gĂ„ng. Flyg
eller kanske till och med tĂ„g, hehee
och vi hamnar i Karesuando istĂ€llet.

Ha en fin söndag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten