Skulle aldrig varit ut på fejjan igår 🙃

Såg ett tips på en inredningssida på Fejjan. Han tog att kvastskaft och satte upp innanför ytterdörren och satte dit en gardin för att slippa en del av kylan i vinter. Inte alls så dumt tänkt. Vår ytterdörr är inte helt tät. Killarna som satte dit den sa att dom gjorde vad dom kunde för att få den rätt, men nä, det drar. Och givetvis är det värst vintertid.

Såå, jag sa till Åke att det där gör vi, på bägge ytterdörrarna. Åke la sig i soffan och jag satte igång. Tog ner en ful hylla som hängt i källartrappan invid dörren. Letade upp en gardinstång av typen osnygg men den syns inte. Och medan jag höll på med det och insåg att jag var tvungen att invänta hjälp av den sovande mannen, hittade jag på nåt helt annat.

Ner med hatthyllan i vår hall, ful som stryk. Jag rengjorde med The pink stuff och den fick en helt annan färg, fast, fortfarande inte vad jag ville ha.

Det blev en tur till Bauhaus, inköp av finare gardinstång till ytterdörren häruppe, samt en liten burk med färg.

Tvättade även vår gamla omålade skohylla, och satte igång med målning. Åke hade vaknat och satte sedan igång med att skruva upp stängerna. Nu är den i källaren klar och gardinen sitter på plats, men mest för att jag skulle se hur det kommer att se ut. Tror det är bättre med en tätare gardin.

Den i hallen får ni bild på då den nya gardinen sitter där. Hatthyllan ja…oh my GUARD!! Den måste ju vara från 70 talet, och i värsta IKEA stajl. Alla bitar kunde skruvas loss, och det var ett pussel med ena stången som skulle träs in sen en pinne, en till pinne och hyllan igen. Ni fattar hur det såg ut då jag försökte själv…

Men let me tell you, det blev inte mycket bättre då Åke kom till undsättning. Vi stod där och flyttade pinnar, vred och vände och då den såg ut kunna sitta rätt så såg jag ett STORT fel, och började skratta. Vi hade satt pinnen med alla klädkrokar på, under den översta hyllan. Undrar hur storleken på dom jackorna skulle sett ut, Barbie size.

Nu sitter den i alla fall där den ska. Målningen…njae, inte proffs gjort, för att jag är inget proffs och har lite tålamod. Skohyllan är på plats den med. Fast här visar jag vad man ser, och struntar i att visa dolda fel, hahaa… dom syns ju ändå inte.

En stök och bök söndag, med andra ord. Gick från ett tips till att riva och förflytta saker. Då jag drar fram och ställer undan är det som då en jätte orkan drar in. Det slängs fram grejer överallt, K.A.O.S, och sen ebbar det ut och sakta men säkert kommer saker på sin plats igen, men inte utan jobb.

Kolla in den här filmsnutten från Universal Studio, vilket jobb det måste ha varit att få till det, men vilken upplevelse.

Hoppas på en fin måndag för er alla!

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark Hällsten