Lucky Luke och andra figurer, dĂ„tiden influencers , eller đŸ˜šđŸ€”đŸ˜‚

Lucky Luke, var en av Theresé favorit figurer dÄ hon var barn. Hon var med i kassett klubben och fick en hel serie med Lucky Luke band sÄ hon fastnade sÀkert för honom, redan dÄ, i vÀldigt tidig Älder. Jag köpte 2 album pÄ PMU, och började blÀddra i dom.

Jisses, inte Àr dom kanske skrivna och ritade för barn i 5-6 Ärs Äldern. Fast, mitt uttalande kommer sig mest av detta med att han gÄr runt med en cigarett i munnen

Och han hÀnger titt som tÀtt i Baren, Àven om alkohol inte tycks vara hans första hands val.

Även hot om stryk, förekommer

Finns mer konstiga situationer som jag tÀnker kan vÀcka frÄgor hos barn, eller gör dom det?

Barns frÄgor kommer nog mer frÄn hur vi som vuxna reagerar. Om vi förbjuder, överreagerar och gör smÄ saker till nÄgot förbjudet, hemligt och big nono, dÄ kommer det förmodligen att locka mer Àn nÄt man hÄller sig lÄngt ifrÄn.

Givet att nÀr ett barn frÄgar, sÄ fÄr man vÀl dra fram det dÀr pedagogiska kortet och förklara pÄ ett bra sÀtt, av vilken anledning man kanske ska undvika vissa saker. Inte bara för att man Àr barn, utan för att det i framtiden, kan bli ett mindre elÀnde som inte Àr bra för en sjÀlv. Man behöver inte förbjuda men man kan fÄ ett barn att tÀnka att det Àr nÄgot dÄligt men att barnet ÀndÄ har ett eget val. HÀr spelar givetvis Äldern in.

Om man hamnar i ett lÀge dÀr det handlar om sÄnt som man inte kan kompromissa om, sÄ fÄr man nog plocka fram avledarkortet istÀllet. Hitta saker som lockar mer fast som Àr helt ok.

Mitt tips och rĂ„d i frĂ„gan Ă€r att vi alla försöker undvika RÖTT kort och utvisning, sĂ„ lĂ„ngt vi bara kan.

 

Tycks minnas att jag och Nicco köpte t-shirt med Lucky Luke pĂ„ framsidan, som Sally fick som liten. Kommer inte ihĂ„g om det var sĂ„ att ciggen bar borta och dĂ„ var det egentligen inte den Lucky Luke man minns, eller sĂ„ var ciggen dĂ€r och det kĂ€ndes inte heller, helt ok. HĂ€r minns jag ju inte sĂ„ det kan hĂ€nda att vi skippade att köpa den, TheresĂ© kanske kommer ihĂ„g. Gör hon det lĂ€r jag fĂ„ veta 😄

Vet inte om Fantomen var bÀttre, Àven han hÀngde i Barer fast han köpte alltid ett glas mjölk. Sen slog han bovar och banditer pÄ kÀften i tid och otid. Men Ä andra sidan, dom dÀr figurerna vÀnde sig inte till barn i unga Äldrar, utan man skulle nog vara mer i tonÄrsÄlder och uppÄt.

SÄÄ med facit i hand, Theresé skulle aldrig fÄtt lyssna och lÀsa Lucky Luke, hon var för ung. Men Ä andra sidan, hon blev inte heller nÄn rökare eller större njutare av alkohol och slagsmÄl, sÄ det beror nog mest pÄ mottagaren av tidningar och kassettbands lyssnare. Om det gÄr bra eller inte, tÀnker jag

ApropÄ barn, och hur dom kanske tÀnker, hör har dom fÄtt en alldeles egen meny. Eller sÄ Àr den avsedd som tips till förÀldrarna, haha.

 

Ha en fin fredag, allihop!

Etiketter: , , , , , , , , ,

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Maria Lundmark HĂ€llsten