Mat kan vara flamming hot đŸ”„pĂ„ olika sĂ€tt đŸ˜¶đŸ˜‰

I förrgĂ„r, dĂ„ jag var pĂ„ vĂ€g hem frĂ„n busshĂ€mtningen, sĂ„g jag att jag hade ett missat samtal. Det var Annika CollĂ©n, sĂ„ jag ringde jag upp henne. Det blev ju ingen middag i mĂ„ndags, eftersom jag var sjuk i nĂ„got som Ă€nnu Ă€r obestĂ€md. Och dom ska ut pĂ„ resa i dagarna sĂ„ dĂ„ vill man inte riskera att det inte ska bli av. Hon skulle upp en tvĂ€rsvĂ€ng till VojmĂ„n och undrade om jag ville följa med. Skulle jag absolut ha gjort om det nu inte var sĂ„ att jag hade mitt andra jobb inbokat, ”kaffe pĂ„ seniorboendet”

Det lĂ„ter förresten som titeln pĂ„ en bok Ja varför inte. Man kunde skriva en bok om hĂ€ndelser pĂ„ ett seniorboende, olika karaktĂ€rer, mycket folk med mĂ„nga berĂ€ttelser frĂ„n livet. Man kanske till och med hade kunnat stoppa in ett litet mysterium dĂ€r ocksĂ„ 🔩 💰 🔍 đŸ„žNĂ€hĂ€, nu spĂ„rade jag lite.

Jag berÀttade för henne att jag haft en idé (en tanke bara sÄ dÀr), om man skulle ha bokning av middagar i vÄrt lilla hus.

Ta en tre rÀtters middag i hemmiljö, dÀr allt Àr oskrivet och man kan mötas av saker man inte rÀknat med. Ta en skÀllande hund som exempel

Eller att Åke tjasar förbi i kallingar för han kommer in frĂ„n garaget och gör ett klĂ€dbyte.

Ja, Ă€ven om man fĂ„r sitta bakom stĂ€ngda dörrar i vĂ„rt matrum, som för inbokade sĂ€llskap fĂ„r namnet Salongen, sĂ„ Ă€r vĂ„ra dörrar i glas đŸ€·â€â™€ïžđŸ€Šâ€â™€ïž

Vill man ha lite mer spooky middag, sÄ tar jag upp den dÀr talande dockan frÄn kÀllaren sÄ fÄr hon sitta med och tjata om hennes batteribyte som hon vill att vi ska göra. Samt den dÀr radio/cd spelaren som tydligen kan slÄ igÄng av sig sjÀlv. HÀr vet man dock inte om det kommer att hÀnda nÄt, alla middagar Àr oplanerade och vad som helst eller ingenting, kan hÀnda.

ApropÄ bussen och middagar. Vi har en intressent pÄ bussen. Han har redan varit upp en svÀng, under rallyt, och kikat pÄ den ute i snön. Nu planerar han för en resa till, om drygt en vecka och dÄ vill han provköra och titta nÀrmare pÄ den.

Vi blev lurade till skratt dĂ„ Åke pratade med honom igĂ„r. Plötsligt satte hans brandlarm igĂ„ng och han blev tvungen att avsluta samtalet men lovade att ringa upp
.det vart lite brĂ„ttom sa han, larmet Ă€r nĂ€mligen kopplat till BrandkĂ„ren.

Han ringde tillbaka efter ett tag och berĂ€ttade att han tillagat en het middag. Han hade slagit igĂ„ng en stekpanna med korv och sedan gick han ut för att prata med Åke. OjdĂ„, och dĂ€rinne hann korven bli aningens överfĂ€rdiga, flamming hot đŸ”„ sĂ„ att sĂ€ga. Grannar hade hunnit komma dit och det blev lite kalabalik en kort stund.

NÄ det var ju tur att han inte gÄtt lÀngre bort Àn sÄ, dÄ hade det ju kunnat sluta illa.

IgÄr var det en andra cruising svÀng och vi Äkte ner till Nolia dÀr dom flesta mötte upp innan avfÀrd

Vi blev nÄgra stycken som körde ner pÄ stan, Äkte nÄt varv och dom som kÀnde för det stannade nere vid Skeppsbron för att surra. Vi fortsatte köra och hamnade uppe pÄ Kvantum dÀr vi köpte en glass. Sen körde vi över Umedalen och KÄddis och sedan hem. TÀndningen mÄste justeras, den spikar hej vilt och lÄter inte helt ok dÄ man startar den. Tror ocksÄ att flÀktremmen ska spÀnnas pÄ lite.

Ska fĂ„ en första omgĂ„ng med jĂ€rndropp nĂ€sta vecka. SjĂ€lva proceduren tar bara 15 minuter, men man mĂ„ste stanna kvar dĂ€r sĂ„ rĂ€kna med 1Âœ timme, sa sköterskan jag pratade med. Det finns en liten risk för en allergisk reaktion som i sĂ€llsynta fall kan vara livshotande. SĂ„ det Ă€r av den enkla anledningen man ska stanna kvar ett tag.

Idag blir det att sitta ute en stund, jobb i eftermiddag och sedan var det helg igen. Tjopp tjopp!

Nu ska jag och Winstone tassa ivĂ€g pĂ„ en morgon promenad i solen. SĂ„ jag önskar er alla en fin torsdag och avslutar med en bild jag fick skickat till mig frĂ„n Elisabeth, hahaa…

Maria Lundmark HĂ€llsten