Pudelns kĂ€rna đŸ©

Blev uppringd frÄn FK i förrgÄr. Dom saknade ett intyg, frÄn min senaste sjukskrivning. Jag var pÄ jobbet dÄ hon ringde, och att försöka komma ihÄg, i fri tanke, nÀr, var och hur, allt gjordes, Àr absolut helt kört. Men jag uppfattade nÄgra datum, fast inte vilken ordning.

Jag sĂ€ger att jag ska ringa vĂ„rdcentralen sĂ„ fĂ„r dom skicka ut ett intyg.Tycker man nu att papperskvarnarna (alternativt vĂ€derkvarnar eller om det var Guds kvarn), maler fruktansvĂ€rt lĂ„ngsamt, eftersom det var 1Âœ mĂ„nad tillbaka, som intyget saknas ifrĂ„n. Fast dom efterlyser det, först nu. SĂ„ mal dom Ă€nnu lĂ„ngsammare dĂ„ man ska ha kontakt med nĂ„n pĂ„ vĂ„rdcentralen.

Kom pĂ„ den briljanta idĂ©n att detta skulle jag vĂ€l Ă€ndĂ„ kunna göra via chatten. Ja vadĂ„, det Ă€r vĂ€l bara att skriva att jag behöver intyg frĂ„n det datumet till det andra. Mm, sen nĂ€r, pĂ„ den vedertagna vĂ€rldskartan, har jag nĂ„gonsin, lyckats med ”det Ă€r bara”…

Chatten startade strax efter 13, jag skrev sista gÄngen vid 16 tiden, att jag fÄr vÀl ringa FK och frÄga vad dom vill.


Blir lite tvĂ€rilsk, för jag fattar INTE, varför jag ska sitta i mitten. Varför kan inte dessa myndigheter, samarbeta? NÀÀÀ, kontakta hon om inte vet, i huvudet, vilken dag och tidpunkt som hon föll eller vem hon besökte eller… Varför kan dom inte gĂ„ direkt till dom som har informationen?


SÄ satt jag igÄr kvÀll och ritade upp datum, tittade vilka intyg jag hade fÄtt, och som jag misstÀnkte, sÄ stÀllde det till det lite, eftersom han skrev ut ett 8 dagars intyg och vid förlÀngningen, skrev han inget nytt. DÀrför Àr det en glipa frÄn 3 december till 8 december.

Dessutom, som finvispad, 40% vispgrÀdde uppe pÄ vÀrsta godaste semmelkladdkakan, sÄ Àr lÀkaren som jag var till andra gÄngen, inte tillgÀnglig lÀngre.

Happ, sÄ idag, ringde jag Äterigen till vÄrdcentralen. Nu vet jag ju vilket intyg som saknas. Nu ska jag först fÄ vÀnta 12 dagar, innan en tredje lÀkare ska ringa till mig, och sedan utfÀrda ett intyg tillbaka i tiden. Och för detta ska JAG sedan betala 100 kronor.

Stopp dÀr, sa jag, varför ska jag betala för nÄt som dom skulle ha gjort frÄn början. Ja, det kunde inte hon svara pÄ, utan det Àr kutym att man gör sÄ, men jag kunde ju ta det med lÀkaren som kommer att ringa.

Ok, nu undrar jag ju om jag mÄste ringa FK och tala om att det kommer att dröja. För annars kan man vÀl lita pÄ, att lika sÀkert, som att vi VET att de finns en sol, ovan molnen, sÄ kommer min ansökan om sjukpenning, att dras in för att det tagit för lÄng tid. Ska man skratta eller grÄta.

Mja, jag skrattar vÀl, och tÀnker att jag knappast kan vara ensam om sÄnt hÀr strul, och för vad. Finns det verkligen inte lÀttare sÀtt att hantera saker pÄ.
Inte undra pĂ„ att det Ă€r kötider, precis överallt. Jag lĂ€gger absolut ingenting pĂ„ dom sköterskor eller kvinnan pĂ„ FK som jag pratat med. Dom gör bara sitt jobb. Och mĂ„nga av dom som sitter och gör det, vet inte heller varför saker och ting Ă€r upplagda pĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet. Fast dom fĂ„r dĂ„ Ă„tminstone betalt för det. Medan jag fĂ„r betala… jösses.

Ha en underbar onsdag, allihop!

Maria Lundmark HĂ€llsten