Inkompetenta ministrar

Sveriges finansmarknadsminister heter Per Bolund. Han är utbildad biolog. Han har nog aldrig haft ett riktigt jobb. Han har inga ekonomiska utbildningar. Han är finansmarknadsminister i Sverige. Han har fått sitt jobb på grund av att socialdemokraterna vill behålla makten och är beroende av Miljöpartiet. I Miljöpartiet finns tyvärr inga ekonomer.Nu tycker Per Bolund att det krävs nya regler för att företag ska ha större buffertar i kristider. Per Bolund har inga erfarenheter av företagande.  Många företagare slåss för att bygga upp sina företag. Ofta tvingas man att leva snålt och inte ta ut någon lön. Det finns inga möjligheter till att bygga buffertar. Man vill bara klara sitt företag och kunna driva vidare sin företagardröm. Det är oerhört smärtsamt att tvingas till att säga upp anställda och att se sin dröm gå i kras. Det har Per Bolund ingen som helst insikt i!

4 kommentarer

  1. Jörgen K

    Det enda som exkluderar möjligheterna att bli politiker är att man är satt under förmyndare, med det sagt finns det inga formella kriterier att kvala in som politiker.

    Så att det existerar genuina stolpskott är mera regel än undantag även om man plockar bort uttalanden, åsikter och beteenden……..

    Det vore dags att partierna nominerar utifrån kunskap och förmåga än klapp på axeln i bastun…..

    Ju underligare partiet framställer sig desto märkligare karaktärer dras dit och fastnar….

  2. G E Abrahamsson

    Men är inte Miljöpartiet med och styr med både Moderater och Liberaler i Stockholm? Duger de då?
    Vi kommer vare sig vi vill eller inte gå in i en tid som blir bättre. Biologin är viktigare än den ekonomiska politiken, eller om vi vänder på det. Biologin och kunskapen den medför kommer att leda till ett annat ekonomiskt synsätt än vad jag tror du har och många andra som vill leva kvar i det föråldrade. Vi hade en gång under ledning av Carl Bildt en finansminster vid namn Ann Wibble som tyckte alla löntagare borde ha en buffert på en årslön. Hur ser det ut idag med alla företag vi ska rädda, borde de inte ha en buffert också?
    Reinfeldt gjorde en övernkommenelse med dessa också, Miljöpartiet. Fri sjukvård för alla, även papperslösa. Så jag vet inte om du har alldeles rätt.

    • Lars Eliasson (inläggsförfattare)

      Miljöpartiet är ett extremt parti som gör stor skada för Sverige när de sitter i regeringen. Mycket symbolpolitik som plastpåseskatt som inte har någon positiv effekt på miljön.
      Det är självklart att man tar hänsyn till biologiska förutsättningar och miljö i alla verksamheter. Där har gjorts misstag och vi kan bli bättre. De värsta exemplen på miljöförstöring finns ju i socialistiska planekonomier där staten bestämmer och folket inte har något att säga till om eller tystas och fängslas när de berättar om problem. Den läkare i Kina som varnade om coronaviruset kastades i fängelse. Det är självklart att privatpersoner och företag ska försöka att bygga upp buffertar. Men det är omöjligt att bygga sådana buffertar som klarar en total nedstängning över lång tid. Vi har väldigt höga skatter i Sverige som dränerar många företag på kapital. De höga skatterna går in i en alltför stor offentlig sektor med omfattande byråkrati och verksamheter som inte kan beskrivas som samhällsviktiga.
      Staten måste hjälpa företagen nu. Annars kommer många företag och arbeten att försvinna i krisen,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.