Stoppa prishöjning

Av , , 2 kommentarer 13

Ett förslag som nu remissbehandlas innebär att nätägarrna kan höja sina priser ännu mer. Detta drabbar konsumenter och ökar deras elnätsföretagens vinster. De senaste 5 åren har Vattenfall höjt sina nätavgifter med 36%. Det är nog nu!

2 kommentarer

Många dör i Corona

Av , , 2 kommentarer 18

I Sverige närmar vi oss 10 000 döda i Covid19. Norge närmar sig 500. Tegnell sade i våras att dödstalen i Norge skulle komma ikapp Sverige och att vi inte skulle ha någon andra våg.. Så oerhört tråkigt att han hade så fel.

2 kommentarer

Flykten från städerna ?

Av , , Bli först att kommentera 14

I spåren av Covid19 har folk börjat att jobba mera hemifrån istället för på sina kontor. Det ger möjligheter att förändra sitt boende och minskar anledningar till att bo i städer. Vi kan läsa om exempel på detta i medier. Är det ett trendbrott vi nu ser? Mindre trängsel i mindre orter och på landsbygden ger även en minskad risk för smittspridning och lättare att komma över coronakrisen.

Bli först att kommentera

Den stora lögnen

Av , , Bli först att kommentera 14

I en demokrati är det absolut viktigaste att fria val genomförs och att alla accepterar valresultatet oavsett om man vinner eller förlorar. i USA ser vi vad som händer när ledande politiker och till och med presidenten inte accepterar ett certifierat valresultat utan sprider lögner om att valet var stulet. De senaste händelserna har absolut skadat förtroendet för USA som den främste företrädaren för demokrati.

Bli först att kommentera

Nej till ny myndighet

Av , , Bli först att kommentera 16

Det behövs ingen ny myndighet för mänskliga rättigheter. Jag delar Petter Bergners tveksamhet där. Många i länet verkar vara positiva till en ny myndighet placerad i Umeå. Även om det skulle ge nya jobb till länet så är det tveksamt. En ny myndighet kostar pengar, som behövs till annat. Det är mera angeläget att stärka sjukvård, krisberedskap,polis,rättsväsende och försvar. Försvar av mänskliga rättigheter kan ske i redan existerande statliga myndigheter och församlingar. Bättre att stödja fristående krafter som kämpar för frihet och mänskliga rättigheter som Amnesty, Läkare utan gränser och Bellingcat.

Sverige måste rensa i den statliga byråkratin och istället lägga ner myndigheter. En stor uppgift för en ny regering måste bli en plan för att lägga ned statliga verk och myndigheter för att spara pengar, bli effektivare och undanröja hinder krångel i samhället.

Bli först att kommentera

Trump blockeras

Av , , Bli först att kommentera 1

Nu blockeras Donald Trump både från Twitter och Facebook. Man är rädda för vad han kan hitta på och vilken skada han kan orsaka.

Bli först att kommentera

Kuppförsöket i USA

Av , , 4 kommentarer 5

3 år sedan besökte jag Kongressen i Washington. En imponerande byggnad. Den plats där demokratin utövas. Aldrig trodde jag att jag skulle få se en attack på demokratin i USA där Kongressen stormas. För första gången vajar upprorsmakarnas sydstatsflaggor i byggnaden. Donald Trump har spridit lögner om valet och direkt uppmanat sina anhängare till våld och att tåga mot Kongressen. 4 människor miste livet. Man tvingades till att avbryta sitt arbete med att certifiera resultaten från presidentvalet. Syftet med anfallet var att valresultatet skulle ogiltigförklaras och att Donald Trump skulle sitta kvar som president. Det misslyckades.

Det viktigaste nu är att gärningsmännen identifieras och ställs inför rätta. Ska inte vara svårt då det finns otaliga bilder. Även anstiftarna måste ställas till ansvar. Kuppförsök måste få konsekvenser, annars kommer nya. Det är nu 2 veckor kvar av Donald Trumps presidenttid. Många oroas över vilka dramatiska händelser som kommer att utspela sig innan dess.

4 kommentarer

Otryggheten ökar

Av , , 2 kommentarer 13

Otryggheten ökar i Sverige. Nyligen knivmördades en man som bara skulle ta ut pengar från en bankomat. Många vågar snart inte lämna sina hem på grund av risken för inbrott. Moralupplösningen fortsätter i vårt land. I media hyllas gangstrar. Det är ju synd om dem. Vart är Sverige på väg?

2 kommentarer

Det ljusnar i Vilhelmina

Av , , Bli först att kommentera 11

God fortsättning på det nya året! Nu blir det ljusare för var dag som går. Vi hoppas för ljusare tider även för Vilhelmina kommun. Det behövs nya politiker. Politiker som inte gynnar sina syskon eller mödrar. Inga maktgalna präster som förstör samtalsklimatet. Det behövs politiker som jobbar för kommunens bästa. Hela kommunens bästa.

Vi behöver bättre företagsklimat där lägre skatter och färre krångliga regler som ger nya förutsättningar för företagande och jobb. En större satsning på vägar,järnväg och flyg gör det lättare att färdas till och från vår kommun.

Vi Moderater ser ljust på framtiden!

Bli först att kommentera

Kinas år

Av , , Bli först att kommentera 6

2020 kan kallas för Kinas år. Många negativa och tråkiga nyheter kom från Kina. Först och främst Coronaviruset från Wuhan. Man försökte att tysta ner och mörka det hela vilket bidrog till den hemskaste pandemin på 100 år. Förra veckan dömdes en journalist till 4 års fängelse för att ha rapporterat om sanningen.

Demokratin i Hong Kong krossades. Stadens frihet upphävdes och man införlivades i det kommunistiska Kina. Många som kämpar för demokrati har fängslats.

Uigurerna en förtryckt folkgrupp. Det finns mer än 10 miljoner uigurer i landet. Nu försöker den kommunistiska staten minska deras befolkningsandel genom att sterilisera kvinnor. Man sätter även uigurer i läger och försöker att utrota deras eget språk.

Ökat tryck på Taiwan. Självständigt land med 23 miljoner invånare som Kina vill lägga under sig. Kina bygger ut sin krigsmakt och ökar det politisk och militära trycket mot ön. Kinas president har förberett landet för krig. Kriget kan mycket väl komma här. Kina har imperialistiska ambitioner.

Det är dags för den övriga världen att stå upp för demokrati och mänskliga rättigheter. Kina är en stormakt som strävar efter världsherravälde. Vi får inte ge upp vår frihet!

Bli först att kommentera