Det stora sveket

Av , , Bli först att kommentera 28

Varje gång man åker vägen Stalon-Dikanäs påminns man om samhällets stora svek när det gäller vägunderhåll. Vägen är i ett bedrövligt skick ! Den vägen är bara ett exempel på misskötsel av vägnätet. Vägen till Marsliden är ett annat exempel. Vi får verkligen hoppas att de utlovade upprustningarna snart kommer igång. Vi behöver bättre vägar i Inlandet!

Bli först att kommentera

Äganderätten

Av , , Bli först att kommentera 27

Centerpartiet vill stärka äganderätten med hjälp av…….. Miljöpartiet! Ja lycka till med det. Glömmer aldrig Per Bolunds svar på frågan om äganderätt. Han sade; ” Jag tycker att vi skall äga tillsammans”

Bli först att kommentera

Tack till FBI !

Av , , 2 kommentarer 19

Ett stort tack till FBI som genom en egenkonstruerad app lockat till sig kriminella som sedan kunde avlyssnas och sedan gripas. Tråkigt att så stor andel är svenskar, 155 av 800. Ca 20%. Sverige sticker ut när det gäller kriminalitet.

2 kommentarer

Partisympatier

Av , , 2 kommentarer 24

Såg i senaste opinionsmätningen att Liberalerna är på väg uppåt mot 4% spärren. Samtidigt har man gått förbi Miljöpartiet som är på väg nedåt. Alltid något att glädjas åt.

2 kommentarer

Eget boende

Av , , 1 kommentar 22

priset på villor och bostadsrätter ökar kraftigt, vilket gör att det blir allt svårare för unga att skaffa en egen bostad. Det är tufft att spara ihop till en kontantinsats och man behöver spara länge. Vad gör då Socialdemokraterna i detta läge? Jo man föreslår att det ska bli svårare att spara till en egen lägenhet genom att man vill försämra villkoren för ISK konton. Man sätter in sina egna beskattade pengar på kontona men den beskattningen räcker inte för S. Man föreslår ett maxbelopp på 100 000 kr. För det får man knappast till några kontantinsatser för en egen bostad. Varför vill man försvåra för vanligt folk att skaffa en bostad?

1 kommentar

Reseavdragen

Av , , Bli först att kommentera 25

Regeringen planerar att kraftigt försämra reseavdragen och verkar ha stöd för det av Centerpartiet. Det är olyckligt då många Västerbottningar pendlar till arbeten utanför bostadsorten. Reseavdragen är en nödvändig kompensation för kostnader vid intjänande av sin lön.

Hur skall det gå för Västerbottens inland nu när industrin byggs ut kraftigt i Skellefteå, Boden och Gällivare. Där behövs många nya arbetare. Högre löner lockar folk även från industrier på andra orter i länet. Brist på bostäder gör pendling fortsatt nödvändig. Reseavdragen får inte försämras.

Bli först att kommentera

Bromsklotsar

Av , , Bli först att kommentera 21

I Vilhelmina har vi 3 partier som kallar sig PDI. Det är Kristdemokraterna, Feministiskt Initiativ och Politiskt Alternativ. De agerar bromsklotsar i politiken. De motsätter sig sanering av ekonomin och vill skicka tillbaka kommunen ner i det ekonomiska underskottsträsket. De bromsar samarbeten mellan kommunerna i Södra Lappland och därmed möjligheter till effektiviseringar, besparingar och utvecklingsmöjligheter. Vi vet att Vilhelmina inte kommer att kunna behålla 8 gymnasielinjer i framtiden. Vi måste hitta nya lösningar för att skapa en bra skola med hög kompetens.

Vi Moderater tycker att det är oerhört positivt att nu prognoser pekar på ett överskott i finanserna i år. En stark ekonomi behövs för viktiga framtidssatsningar. Små kommuner i Inlandet måste samarbeta mera för att klara en tuff framtid.

Bli först att kommentera

Fjällskogen

Av , , 9 kommentarer 14

Skogsutredningen vill att den fjällnära skogen blir reservat. Sammanlagt 525 000 ha varav 179 500 ha ägs av enskilda och 7000 privata skogsägare. I Vilhelmina berörs

16 345 ha och 884 skogsägare. En del skog har brukats i generationer. Vissa skogar innehåller naturvärden , andra inga högre naturvärden alls. Det handlar inte om att skydda områden med höga naturvärden, det handlar även nu bara om att undanta stora arealer från skogsbruk. Istället för att stärka äganderätten så kommer detta angrepp. Avsättningar till naturvård måste vara frivillig. Förslaget måste kastas i papperskorgen!

9 kommentarer

Vapenvila

Av , , 2 kommentarer 19

Vapenvilan mellan Israel och terrororganisationen Hamas verkar hålla. Det är skönt att dödandet upphört. Hamas sköt mer än 4000 raketer mot Israel. Raketerna sköts mot civila mål. Ett IKEA varuhus träffades. Tyvärr så dog människor både i Israel och i Gaza. Viktigt att bygga upp det som förstörts. Problemet blir en uppbyggnad utan att stärka Hamas. Undrar om svenska biståndspengar gick till vapen istället för att bygga upp landet?

Tyvärr så är en fredlig uppgörelse väldigt långt borta. Den Palestinska myndigheten är svag och de militanta vinner mark. Splittringen bland palestinierna och hatet mot Israel och judar gör en tvåstatslösning tyvärr omöjlig. Tragiskt. När jag besökte Israel år 2000 så var det fred och det fanns ett fredsförslag som palestinierna tyvärr tackade nej till. Man trodde att man skulle få en bättre uppgörelse. Det är 21 år sedan.

Antisemitismen växer runt om i världen. I Sverige bland islamister och nazister. Men även inom vänstern. Göran Persson stod upp mot antisemitismen men nu verkar den växa sig starkare inom socialdemokratin. Broderskaparna som nu bytt namn till Tro och Solidaritet försvarar islamister och attackerar ansedda terrorforskare som varnar för hotet från islamisterna. Nu går till och med kända socialdemokrater ut och kräver att S kapar banden med Tro och Solidaritet. Men det blir nog inte lätt när tro och Solidaritet tagit sig ända in i statsministerns sängkammare , där han fru är medlem i organisationen.

Sverige kan ju inte längre spela en medlarroll i mellanöstern då man ställt sig på palestiniernas sida och portas från Israel. Men det finns ju andra länder med en mera opartisk hållning som kan hjälpa till och försöka nå en fredsuppgörelse.

2 kommentarer

Extraarbete

Av , , Bli först att kommentera 18

Att Sveriges riksdag nu lyckas påverka regeringen till att ta bort avgiften på att lägga virke på egen fastighet är ju verkligen positivt. Men det är tragiskt att vi har en regering som inte regerar och som hela tiden fattar tokiga beslut som som Riksdagen måste korrigera. Skapar onödigt extraarbete. Vi behöver en ny regering!

Bli först att kommentera