Omfördela skatteutjämning

Av , , 4 kommentarer 18

Nu pågår en översyn av den kommunala skatteutjämningen. Fattiga kommuner i Norrlands inland behöver ett högre stöd för att klara sin ekonomi och upprätthålla en jämförbar välfärd. Helt klart behöver många kommuner se över sin verksamhet och minska sina kostnader. Ökat samarbete mellan kommuner behövs.

Men det sticker i ögonen när storstadskommuner som Malmö erhåller enorma bidrag som möjliggör alla tänkbara olika onödiga satsningar.

Det krävs en omfördelning av statsbidragen!

Glädje på SVT

Av , , 3 kommentarer 31

Journalisterna på SVT är lyriska över att Miljöpartiet ökar 0,5% i en opinionsmätning. Att Moderaterna ökar med 1% nämns inte ens. Mätningarna ligger inom felmarginalen. Men det visar ju var vårt skattefinansierade SVT står.

Flygskatt

Av , , Bli först att kommentera 21

Regeringen har aviserat att halvera flygskatten i kommande budget. Det är ett bra förslag. Men skatten borde aldrig ha införts och borde avskaffas helt. Det är en skatt på resande och inte på utsläpp.

Flyget behövs i vårt land. Speciellt i inlandet där det inte finns andra sätt att snabbt resa till större stader. De små kommunala flygplatserna har en tuff ekonomi och det är bra att regeringen utökar stödet. Men det behövs öka ytterligare för att kunna vidmakthålla en bra transportinfrastruktur i hela landet.