Söndag morgon

Underbart att få vakna upp i strålande sol. Gårdagen var absolut härlig, vi satt ute på altanen på eftermiddagen och bara njöt. Sedan hann jag sy färdigt alla delarna till öronlappsfåtöljen och även nya överdrag till Poäng-fåtöljen. Skönt att det är gjort, nu återstår bara att fästa delarna till fåtöljen nertill. En sak att stryka från "att-göra-listan". Kan jag nu bara bestämma vilka tavlor som ska tillbaka upp på väggarna så är det "nya" vardagsrummet färdigt och nöjd är jag!

Vad kommer dagen att bjuda på tro? Ett möte med fem av de sex barnbarnen, härligt! En riktigt lång promenad i solen, kanske lite mer avslutande pyssel på fåtöljen, lite strykning så man har alla kläder i ordning inför kommande vecka. Inte så spännande, men det är mitt liv.

I bakhuvudet ligger en sorg över de stora olyckor som hänt nyligen; bussolyckan i Belgien där 22 skolbarn omkom. Man flaggade på halvstång i 2 dagar under besöket i Bryssel. Jag tänker på alla de människor som drabbades så plötsligt av den största sorg en människa kan uppleva – att förlora ett barn – och hjärtat svämmar över av deltagande. Nu även olyckan med planet som exploderade. Fem välutbildade och kompetenta kaptener, men så helt utan makt när olyckan slog till. Vi människor har inte mycket att säga till om när det verkligen händer saker.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.