Blåsigt

Vaknade av ljudet av mäktiga vågor mot stranden och häftiga vindar. ”Det blåser i trä´a idag”, solparasollen hade lyft från sitt fundament och kastat sig över bordet, tur att det inte flög in mot fönstret. Det går vita gäss på vågorna. Så synd, vi som får gäster idag och då vill man ju gärna vara ute.

Gästerna kommer att ha en Ara papegoja med sig så även Jocke får besök, undrar vad han kommer att tycka om det. Jocke som satt uppe ända till närmare 21.30 igår kväll och skrek som en galning när jag inte var tillräckligt snabb med att lägga över honom skynket. Uppenbarligen var han jättetrött för det blev knäpptyst på en gång när jag täckte över buren. Tydligen somnade han väldigt hårt för efter en dryg halvtimme trillade han av pinnen. Duns lät det när han ramlade på burgolvet och vi bara tittade på varandra. Han är ju gammal så han borde rimligen ”trilla av pinn” när som helst. Men så hörde vi hur han började klättra upp efter burspjälorna så det var nog bara tung sömn som ställt till det för honom. Vi borde kanske sätta in en litet hus för honom att gå in och sova i så han slipper sitta fastklamrad på pinnen.

Igår kväll var det som att bo nära Arlanda (lite överdrift). Flygplan med pontoner tränade landning på vattnet om och om igen. Kul att se på, ibland studsade planet lite väl häftigt för min smak, fast jag bara såg på, men mot slutet av träningen gick det bra. Tänk så mycket det händer ute på denna sjö, alltid är det något att titta på.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.