Äppelmarknad

DSC_0070Har suttit i växthuset och läst tidningen. Ovanför mig växer de allra underbaraste vindruvor. Tänk att få gå ut och plocka vindruvor från den egna vindruvsstocken, något att drömma om. Jag vill ha ett växthus……….. men inget stort, bara så vindruvorna kan växa och jag kan ha en liten stol med fotpall till……….

Idag har vi varit på Äppelfestivalen i Kivik. Fint väder, fina marknadsstånd, bra uppträdande av Perelli, men alldeles för mycket folk. Tänk vad Österlen är vackert. För några år sedan lade vi bud på ett hus i Gärsnäs. Nu när vi körde förbi så var huset fortfarande till salu och jag är glad att vi inte köpte det. Vi har långa avstånd i Sverige.

Idag bjöd vi på middag; champagne med sesambollar och brända mandlar som tilltugg.Till varmrätt hade vi en kycklinggryta med mango chutney, chili och champinjoner. Gott.

Lördagskvällen glider vidare i lugn och ro!

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Helt otroligt… Jag var helt fascinerad av vindruvsklasarna som hängde överallt när vi var i kroatien och jag antar att det är för att man förknippar det med en slags exotisk känsla.. och det är vi j inte så bortskämda med. I alla fall inte så här års :-D

    Det verkar ta sig ordentligt med kåken.. Kul att se hur det fortskrider. Ibland är det läskigt att inte ”ha kontroll” men det är bara att glida med… det kommer säkert att bli HUR bra som helst :-) Kram på Dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>