En sommarlördag

Igår kväll tittade vi på vädret och konstaterade att ”det blir nog sämre väder imorgon”. Eftersom vi skulle köpa lite brädor till den nya väggen med skjutdörr så klädde jag på mig i långärmat med den följden att jag höll på att rinna bort……. Snabbt hem, tog en filtallrik och iväg till loppis på Galtströms Bruk. Fortfarande för varmt klädd så det blev ett kort besök där.

Väl hemma så har vi bara såsat på i värmen, måttat lite här, vattnat lite där, planterat några plantor som jag tagit med hemifrån, kort sagt bara slöat. Till och middagen blev en liten ”slöis”, rester av gårdagens citron, limelax på tunnbröd med lite kall potatis – oh så gott.

Efter middagen har jag legat och slöat i utesoffan och bläddrat genom några inredningstidningar. Hittade då ett reportage om ett norskt par som förvandlat sin fjällstuga till en fransk lantgård. Så vackert, så kul. Lite som vår SpanskaVilla, men mycket mer genomfört. Bland annat hade de förvandlat gången mellan huset och garaget till en liten fransk gata med det fint klingande namnet: Rue des Bleuets, Blåbärsgatan.

Naturligtvis, ropade jag högt. Gången längs huset ska heta Calle del Mar (Havsgatan) eller kanske mer korrekt Calle del Lago. Nu ska jag bara fundera ut hur skylten ska göras…… ja, har man inte jobb så skaffar man sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.